RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratiskonsert i Torshovparken


Peter Hedstein, Fredrik Heggeli Haugen og Jayaharan Varatharajah har jobbet i over et halvt år for en konsertdag for unge i Torshovparken. Nå håper de det kan bli en fast tradisjon. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Peter Hedstein, Fredrik Heggeli Haugen og Jayaharan Varatharajah har jobbet i over et halvt år for en konsertdag for unge i Torshovparken. Nå håper de det kan bli en fast tradisjon. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Lørdag braker det løs med konserter i hele åtte timer i Torshovparken. Hele arrangementet er av ungdom, for ungdom.

TORSHOV: - Vi ville gjøre noe for ungdommene i bydelen. Vi ser for eksempel på bydelsdagene at det er mye program for barn og voksne, men ikke så mye for ungdom, forteller PeterHedstein, leder for Barne- og ungdomsrådet i Bydel Sagene.

For et halvt år siden bestemte rådet seg derfor for å lage en storstilt konsert i Torshovparken rettet mot unge i alderen 13 til 18 år. Lørdag er endelig dagen kommet: Det er klart for Free Mai Music.

Følte seg utestengt

- Flere ungdommer har kommet til oss og sagt at de føler seg utestengt fra konserter fordi det ofte er 18-års aldersgrense. Nå lager vi vår egen konsert, sier Jayaharan Varatharajah fornøyd.

Over 100 mailer er sendt ut og uttallige tellerskritt har gått med på å skaffe artister til arrangementet. Nå er endelig bookinga på plass.

- Jeg starta med å sende ut mailer til alle artistbyråene, men fikk til svar at ingen hadde mulighet. Dermed gikk jeg over til å kontakte en del lokalartister og underdogs, og fikk blant annet med meg en del band som har vært med på UKM, forteller projektleder Fredrik Heggeli Haugen.

Lover finvær

Den største overraskelsen fikk han da det plutselig dukket opp en mail fra Coctail Slippers i innboksen.

- Det overrasket meg skikkelig. Jeg hadde aldri hørt om dem, men jeg sjekka det ut og fant ut at de var et bra jenteband som spilte poprock. I tillegg er det selveste Little Stevens fra E-Street band som har produsert og utgitt den siste plata deres, forteller Heggeli Haugen og legger stolt til at også østkantrapperne fra Gatas Parlament tar turen til Torshovparken på lørdag.

Foruten pop, rock, rap og beatboxing står også dansegruppa Tabanka Crew på scenen som skal settes opp i Torshovparken til helga.

- De er kjent fra blant annet Norske Talenter og er helt rå til å danse. Helt klart verdt å få med seg, anbefaler prosjektlederen.

De tre ildsjelene håper nå på at så mange unge som mulig kommer på konserten. De kan til og med love at finværet kommer.

- Sist jeg sjekka langtidsvarselet stod det i alle fall 25 grader og strålende sol. Vi håper det gjelder, ler Heggeli Haugen.Flere unge har sagt at de føler seg utestengt fra konserter fordi det er 18-års aldersgrense

Jeyaharan Varatharaja

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere