RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratiskonsert med Sofian

Denne fredagen får du gratis- konsert med Alarmpris-vinner Sofian på Kjelsås.

Kjelsås: Med støtte fra lokale Lions arrangerer ungdomsorganisasjonen Leo gratiskonsert på Trikkehallen i morgen.
Dette er første gang vi arrangerer en slik konsert. Kort fortalt er vi ungdommer som har det gøy mens vi hjelper andre, samtidig som vi lærer hvordan en organisasjon fungerer, forteller lederen Helene T. Aspelund.
Musikken vil være r&b, rap og elektronika. Artistene som spiller er Sofian, Amazone, In-Vein, DJ Fat-Show og Dj K-1.

- Tro på deg selv


I fjor debuterte soulartisten Sofian med "This is Sofian". Han ble raskt omtalt som Norges nye soul-håp, og er også kjent for sine gjesteopptredener med band som MadCon og Paperboys. I år overrasket han alle, som vinner av selveste Alarmprisen. Debutalbumet fikk veldig gode kritikker, og Sofian fikk skryt for den særegne stemmen.
De fleste kan synge, men det viktigste er å tro på seg selv. Først da synger man pent, forteller han.
Før konserter drikker han te med honning og synger lavt.
Det er viktig å ikke pushe stemmen, mener han.

Amazone

Det er ikke mer enn cirka et år siden Sofian holdt sin første konsert på Blå, og etter det har det blitt betydelig flere. Sofian synes det ikke er så veldig spesielt å være et soul-håp i Norge fordi miljøet er så lite.
Det er vanskeligere å bli et rocke-håp.
På tross av vanskeligheter med å få alt til å gå rundt, er han fast bestemt på i ikke gi opp. Drømmen er å slå igjennom i utlandet, men viktigst er det å kunne leve av musikken. Han ønsker seg også et fullstappet spektrum som synger tekstene for ham. Konserten i morgen kan bli enda et steg mot dette.
Hvis Amazone er der, kommer vi helt sikkert til å starte sammen. Jeg synger sammen med han på den nye CD-en hans, forteller han bestemt.
Rapperen Amazone kommer ut med soloalbum i slutten av april.

Rusfritt

At vi valgte å arrangere konsertene på Trikkehallen var vel litt tilfeldig, men det er bra at det ikke er for sentralt. Slik håper vi kunne nå ungdommer lokalt. Jeg er selv oppvokst på Grefsen, så det er morsomt å kunne arrangere noe i mitt gamle nærmiljø, forteller Leo-leder Aspelund.
Konserten er for ungdom fra 16 år og oppover, og en mulighet for ungdommer å få komme på en gratis rusfri konsert. Noe av bakgrunnen for konserten er også å få synliggjort organisasjonen, og at flere ungdommer har lyst til å engasjere seg i det arbeidet Leo gjør.
Det blir veldig spennende å se hvordan alt blir i morgen. Vi håper selvfølgelig påsuksess slik at vi kanskje kan arrangere noe liknende neste år, forteller hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere