RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratulerer med dagen!


flagg
flagg

No livnar det i lundar, no lauvast det i li. I alle fall ifølge Elias Blix. Selv om vi får noen rapp i ansiktet i form av krampetrekninger fra en seig og hard vinter, så er det nå vår. Det er grønt, det er lysere og vi er antakeligvis et par hakk lettere til sinns enn for et par måneder siden. 

I dag skal du finne fram din beste kreasjon fra klesskapet og hylle de alvorlige menn på Eidsvoll. Da skal det se pent ut rundt oss.

Renovasjonsetaten har allerede vært ute for å feie Oslos gater. Vi andre rydder, kaster og spyler for harde livet. Liksom for å starte på nytt igjen. Vi bor i en by som har erklært seg selv som grønn. Og som har mange grønne lunger. Disse lungene elsker vi å ta i bruk om våren.

Men det ser ikke like bra ut i alle våre parker og friområder. Engangsgriller, papir og annet søppel ligger igjen etter hver gang sola har vist seg. I områder der folk synes det er vel langt til nærmeste returstasjon, havner dessverre hageavfall på helt feil plass. I grøfter, i skogen eller annet sted hvor det ikke skal dumpes noe som helst.

Les også: Nasjonaldagen på et fat

De aller færreste av oss vil ha det sånn. Vi vil vise fram det Oslo vi er stolte av. Vi vil vise at vi er norgesmester i å feire 17. mai. Skal vi forsvare den tittelen, må du og jeg ta ansvar, og røske opp her og der.

Ta med en skikkelig søppelpose når du er ute med engangsgrillen. Det er ikke så veldig tungt og vanskelig å bære den til nærmeste søppelkasse eller engangsgrillkasse. Selv om vi skulle ønske det fantes flere av dem.
 

Les også: Spiller til ære for Kupper'n


Det er nå kun få dager igjen til Oslo får hele verdenspressens øyne på seg. Finalen i Grand Prix går av stabelen om kort tid, og allerede når vi skal feire nasjonaldagen vil mange av pressens utsendte være til stede.Derfor har både kommunen, frivillige og skolene jobbet på spreng for å gjøre denne dagen til en festdag.

Den siste uka har du kunnet lese om mye av det som skjer på østkanten i dag, 17. mai.

Blant de østkantske begivenheter er elevene ved Lakkegata skole som får æren av å gå aller først i toget, 17. maigeneral Kjell Veivåg forteller om iskrem, pølser og en og annen nasjonaldagstradisjon. Uansett håper vi du får en rikig 17. mai; GRATULERER MED DAGEN!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere