RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratulerer med fredning!


Riksantikvar Nils Marstein overrekker fredningsdokumentet til byrådsleder Erling Lae fredag 13.02, kl. 13.00. FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN
Riksantikvar Nils Marstein overrekker fredningsdokumentet til byrådsleder Erling Lae fredag 13.02, kl. 13.00. FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN
I strålende solskinn overrakte riksantikvaren vedtaket om fredning av frognerparken til byrådsleder Erling Lae.

FROGNERPARKEN: Det er en skam at det har tatt så lang tid, men nå er det endelig gjennomført, sa riksantikvar Nils Marstein.

Matet ender

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) var også på plass for markeringen og delte egne tanker om hva parken betyr for ham.

Jeg har et nært og personlig forhold til denne parken. Det er her jeg var i mine yngre dager og matet endene i dammen med mormor, og fremdeles bruker jeg parken flittig sammen med mine barn, sa Solheim fra talerstolen ved broen.

Fredningsfeiringen hadde samlet masse mennesker, og både store og små fikk servert varm saft og vafler, og kunne nyte underholdning fra både sirkusartister og ballettdansere.

Fredningen omfatter Frogner hovedgårds anlegg, Frognerparken, Vigelandsanlegget og deler av Frognerparkens idrettsanlegg, Frognerbadets friluftsdel og tennisbanene mot Kirkeveien.

Fredningen skal sikre at Frognerparken bevares og ikke utsettes for skadelige eller skjemmende inngrep eller slitasje.

Fredningen skal videre sikre området mot ny bebyggelse eller andre tiltak som ikke er strengt nødvendige for driften av eksisterende anlegg og/eller vil virke forstyrrende på disse. Fredningen skal også medvirke til at områdets verdi som rekreasjonsområde for alle grupper av befolkningen ikke forringes.

Samarbeid

Byrådsleder Erling Lae (H) takket Solheim og byantikaveren for et strålende samarbeid, og var utrolig fornøyd med det som nå var vedtatt.

For lenge siden var det forslag om seksfelts motorvei ved slottet. Har det vært tosker i fortiden, kan det være det i fremtiden også, og da er det viktig å helgardere seg slik vi nå har gjort med Frognerparken, sa Lae.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere