RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratulerer, Tore!


Tore Granerud ser tilbake på sine mange år i badmintonmiljøet, og spesielt i Haugerud. I dag fyller han 80 år, men har ikke tenkt å gi seg for det. – Jeg holder på så lenge jeg kan, smiler han. Foto: Carina Alice Bredesen
Tore Granerud ser tilbake på sine mange år i badmintonmiljøet, og spesielt i Haugerud. I dag fyller han 80 år, men har ikke tenkt å gi seg for det. – Jeg holder på så lenge jeg kan, smiler han. Foto: Carina Alice Bredesen
I dag, torsdag 11. februar fyller Tore Granerud 80 år. Han kan se tilbake på 50 sammenhengende år som tillitsvalgt i norsk idrett.

HAUGERUD: Tore Granerud (80) var med å stifte Haugerud idrettsforening i 1970, og da Haugerudhallen sto ferdig i 1971 tok han til orde for å starte opp med den idrettsgrenen som ligger hans hjerte nærmest.

Badmintongruppa var et faktum, og Granerud var primus motor, den gang som nå.

– Da var det ikke målt opp for badminton, så vi tok det på øyemål og satt opp litt teip og diverse, mimrer den spreke jubilanten.

Stolt

Han har siden 1970 hatt en rekke verv i både idrettsforeningen og badmintongruppa. Formann, kasserer, styremedlem, kioskansvarlig og så videre. Han har også hatt flere verv på kretsnivå, og han har fått Oslo Idrettskrets hederspris.

– For meg har det både vært en fin trim og veldig gøy. Men det aller viktigste har vært kontakten med barn og unge, sier Granerud.

Mandag ble han feiret av badmintongruppa etter treningen i Haugerudhallen.

Det ble spilt bursdagssang i hallen, overlevert papirkrone, laget av datteren til en av spillerne – før det bar opp i klubbhuset for å spise pølser, bløtkake og overrekke gaver.

Men først sørget Mr. Haugerud badminton for at hallen var ryddet og alt utstyret på plass.

– Oppmann har jeg vært i alle år, jeg har jo alltid vært i hallen. Det er alltid litt å ordne, noen som skal gratuleres og noen som må trøstes, smiler Granerud, som stiller på alle de fire treningene til Haugerud i løpet av uka.

Neste år har badmintongruppa 40-årsjubileum, og Granerud er stolt av «barnet» sitt.

– Nå har vi nesten like mange medlemmer som på det meste, vi har flere unge lovende spillere, både gutter og jenter. Det er godt kameratskap, noe vi alltid har hatt, og stadig pågang av nye spillere, sier 80-åringen, som selv fortsatt spiller aktivt på trening.

Veteranbronse

Høydepunktet i hans egen karriere var bronsemedaljen (singel) i det norske veteranmesterskapet i 1986. Dessuten er han tre ganger klubbmester for Haugerud.

– Jeg spilte sist i høstferien mot en av 14-åringene i klubben, og han vant bare knepent i tre sett. Jeg har noen triks som gjør at jeg slipper å løpe så mye, ler Granerud, som startet badmintonkarrieren i Oslo badmintonklubb på Skøyen. Han flyttet til Haugerud i 1968, og har blitt boende.

– Han er limet som holder klubben sammen, en ekte ildsjel for badmintonsporten, sier Lars H. Ersland fra Haugerud badminton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere