*Nettavisen* Nyheter.

Graver etter revygull

For tredje året på rad setter ulsrudelevene opp revy. På stramt budsjett fullfører elevene forestillingen "Golddiggers" i disse dager.

ULSRUD: Det lukter sterkt av maling i aulaen på Ulsrud videregående skole og gulvet er dekket av digre hvite laken med nymalt rød skrift. Nedtellingen til Ulsrudrevyen "Golddiggers" er definitivt i gang.
Alle har en liten golddigger i magen. Alle er på jakt etter det gode liv. Derfor ble "golddigger" tittelen på årets revy, sier en fornøyd revysjef Cicilie Bråten.

Trangt budsjett

Det er bare tre år siden Ulsrud tok opp tradisjonen med skolerevy igjen. Da hadde det vært mange år uten. Men nå håper revygjengen å spre entusiasme for revy til kommende ulsrudgenerasjoner.
Planen er at årets billettinntekter skal kunne gi neste års revy en god start, sier Bråten. "Golddiggers" budsjett ligger på lave 65 000 kroner. Med pengehjelp til instruktør fra skolen, sponsorhjelp fra foreldre og tilskudd fra ulike fond skal årets ulsrudelever servere en revy som de selv håper står til en 6'er eller 5'er på terningen.
En del andre skolerevyer har råd til å betale to instruktører 100 000 kroner hver. Det har ikke vi, men vi har laget en bra revy for det, smiler, Bråten. En kjerne på rundt 50 elever har arbeidet siden høstferien i fjor på revyen som nærmer seg premiereklar.

Hemmelig innhold

Med gull som rød trå tar revyen opp det som skjer i samfunnet.
Det er så mange rare ting som skjer i samfunnet, sier Bråten til spørsmålet om hva revyen handler om i år. Når journalisten spør hva publikum kan forvente seg av "Golddigger" smiler hun godt.
Vi har vært veldig flinke til å holde innholdet hemmelig i år. De som er på scenen vet ikke om alle sketsjene ennå en gang, sier hun og forklarer at de ønsker å holde spenningen oppe til den store premieren. Hun kan derimot garantere en morsom forestilling som får publikum til å le.
Vi har valgt å sette mennesker alle kan kjenne seg igjen i på scenen og vi vil at folk skal gå hjem å huske revyen, forklarer den unge revysjefen. Hun synes mange skolerevyer er preget av nærmest profesjonelle skuespillere med mye sceneerfarig fra før. og ønsker at ulsrudrevyen skal være med på å skape et godt fellesskap blant elevene.
En revy er avhengig av alle rundt. Ikke bare av de på scenen, sier hun avslutningsvis. Så gjenstår det å se om det blir noe gull på revygjengen fra Ulsrud i år. Det får vi ikke vite før på mandag.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.