RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Graving og butikkdød

nn Neste år risikerer vi at Bogstadveien blir gavd opp i hele sin bredde. Planene har versrert lenge, nå nærmer de seg realisering. Dette bekymrer oss veldig. Vi er inne i en tid der veldig mange bransjer sliter økonomisk. Småbutikkene i Oslo vest er spesielt utsatt, ikke minst de i Bogstadveien og i sidegatene. Vi frykter at kombinasjonen av dårlig økonomi og gravekaos i paradegaten skal føre til et veritabalt ras av nedleggelser. Mangfoldet er selve kjennetegnet på vårt distrikt. Her finner du små og rare og spennende nisjebutikker du ikke finner i noe kjøpesenter. Butikkene gjør det spennende og trivelig å bo i vår del av byen. De utgjør en vesentlig del av bomiljøet. Samtidig trekker de folk fra hele byen og ikke minst tilreisende som har lest og hørt om det blomstrende handelsmiljøet. Det er altså ikke bare mulig fall i omsetning vi bekymrer oss for, selv om det er alvorlig nok. Nei, det er hele bydelens preg vi nå er bekymret for.

nnLederen av bydelsutvalget i Frogner, Bjarne Ødegaard, er sterkt skeptisk til hele planen for Bogstadveien. Han mener arbeidene er for omfattende og kan føre til butikkdød. Og han mener at resultatet ikke er verdt prisen. Å bruke 100 millioner kroner på nye Bogstadveien uten at vi får gågate, blir feil. Han mener opphøyde fortau på begge sider ikke blir bra nok i konkurranse med sentrum, som nå ruster opp og kjemper til seg den ene typiske Oslo vest-butikken etter den andre.

nnLokalavisen deler Ødegaards bekymring for Bogstadveien. Som om ikke det var nok kan vi i dagens avis melde at Frogner Næringsforening har lagt inn årene. Ildsjelene i spissen for foreningen er tomme for krefter etter å ha slåss mot vindmøller. De næringdrivende vil gjerne ha aktiviteter, men de vil ikke betale hva det koster. Det gjør oss enda mer nervøse. Er det noe vi trenger nå, så er det at de næringsdrivende er i stand til å snakke sammen på tvers av størrelse og bransje. De må finne grep som gjør dem istand til å ta felles grep. Hva skal til for å trekke flere folk hit? Hva skal til for å få innbyggerne til å velge sine lokale butikker? Hvordan skal de hjelpe hverandre gjennom økonomisk trange tider kombinert med graving og kaos?Å bruke 100 millioner kroner på nye Bogstadveien uten at vi får gågate, blir feil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere