RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gravrøyser forsinker fjernvarme


Amund Kveim i Østensjøvannets venner forteller at det ikke er lett å få øye på de ti gravhaugene på Langerud.
Amund Kveim i Østensjøvannets venner forteller at det ikke er lett å få øye på de ti gravhaugene på Langerud.
Hafslund må finne nye løsninger for å få fjernvarme til Langerud sykehjem. I den ønskede traseen ligger både ti gravrøyser og en oldtidsvei.

LANGERUD: Hovedledningen for fjernvarme er på plass i Bydel Østensjø. Nå starter arbeidet med spredningsnettet.

Romersk jernalder

De første to stedene som skal knyttes til fjernvarmeledningen er Langerud sykehjem og Abildsø bo- og rehabiliteringssenter. Hafslund hadde laget en plan for den første ledningen til sykehjemmet, men Østensjøvannets venner oppdaget at den strekningen går tvers over Oldtidsveien og gravrøyser fra romersk jernalder.

– Det er et spennende område med Oldtidsveien og et felt med ti gravrøyser. En av disse ble ødelagt for noen år siden på grunn av arbeider med en turvei. Da ble det foretatt arkeologiske utgravninger der og man daterte graven tilbake til 0–400 år e. Kr, forteller Amund Kveim.

LES OGSÅ:
Ser på andre muligheter

Ringvirkninger

Han legger til at området det her er snakk om er utenfor Østensjø miljøpark og vannet, som foreningen normalt er opptatt av.

– Disse gravearbeidene vil ha ringvirkninger mot miljøparken og Østensjøvannet. Dette ene graveprosjektet er en første liten grøft, men det vil bli flere over hele bydelen. Ledningen langs Østensjøveien er jo bare hovedledningen. Nå starter arbeidet med hele spredningsnettet. Det er viktig at det planlegges hvor den første grøften skal gå, så ikke den må bestemme hvor resten skal gå hen. Her må man ikke bare tenke ett år fram, men hundre år fram, sier han.

– Vi har allerede en god dialog med Hafslund og har gjennomgått det som foreligger av planer. Konsernets ledelse var også til stede på møtet for å understreke at de tar samarbeidet med oss på alvor. For oss er det viktig at dette ikke blir noen sak. Så vi tar tak i det før det blir et problem, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere