RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grease i gata

Det var full rock 'n' roll i gata på Lofsrud skole da åttendeklassingene inviterte til "Grease"- forestilling torsdag.

Lofsrud: Forestillingen er et resultat av åtte dagers hardt arbeid av ungdommene. I samarbeid med profesjonelle instruktører fra musikk i skolen trommet elevene sammen et forrykende show i den velkjente gata på skolen.

Fart

Elevene tok med seg publikum tilbake til 1959 og Rydell High School i Chicago. Og der fikk vi møte den nye jenta på skolen Sandy spilt av Aurora Mølman Fuglem. Med klokkeklare toner og kraft i stemmen og tilsynelatende uten noen form for premièrenerver imponerte Fuglem stort i den kvinnelige hovedrollen. Alf Ola Hurlen Evang i rollen som Danny imponerte også med både sang og dans.

Hele gata var dekket med selvlagde retroreklameplakater og lukten av nypoppet popcorn fylte det store atriet i ekte 50-talls stil før ungdommene entret trappen som for anledningen ble brukt til scene.

Skadet

Litt forsinket spilte bandet opp til ordentlig rock og de mange skuespillerne og danserne entret tribunen. Kreative instruktører hadde ikke falt for fristelsen å plassere publikum i trappene. Isteden satt publikum midt i gata mens forestillingen fant sted i tribunetrappene.

Det var mye fart, musikk og dans elevene viste fram. Men også elever som ikke var på scenen hadde bidratt. En kiosk med stort utvalg av både kaker og andre søtsaker var på plass. I tillegg var alle kulissene laget av elevene selv. Til og med en "Grease lightning", Dannys bil var på plass. Litt hard medfart fikk den riktignok slik at den måtte på reparasjon i pausen mellom de to forestillingene.

At ungdommene kun har brukt åtte dager på å lage kulisser, kostymer, lære tekst og musikk var nesten ikke til å tro.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere