*Nettavisen* Nyheter.

Grefsen fortsetter som ungdomsskole

Avdelingsdirektør Harald Øvland i Utdanningsetaten bekrefter at Grefsen vgs. kan fungere som midlertidig ungdomsskole også neste år. Men Sinsen er også et godt alternativ, sier han.

KJELSÅS: Mens Utdanningsetaten mener et samlet økende elevtall gjør at utbyggingsplanene på Engebråten må utsettes, mener lederen av kultur og- utdanningskomiteen i bystyret, Knut Even Lindsjørn, at dårlige prognoser og statistikk fra kommunen er årsaken til plassproblemene.

Det er på bakgrunn av den vedtatte skolebehovsplanen at Utdanningsetaten mener at bestående kapasitet skal utnyttes før nye skoleplasser bygges ut.

De tidligere utbygningsplanene for Engebråten ville bare erstatte de midlertidige paviljongene, og ikke føre til økning av antall skoleplasser. Og etter at disse planene ble lagt, er elevtallsveksten i Oslo øket så mye at kommunen må prioritere utbygging av nye elevplasser før paviljongene erstattes, sier Harald Øvland, avdelingsdirektør for skoleanlegg i utdanningsetaten.

Selv om Øvland lover at alle som ønsker skal få begynne på Engebråten også neste høst, mener han Sinsen skole er et godt alternativ.

Sinsen skole har ledig kapasitet og gode læringsresultater. Likevel vet vi at mange ønsker plass på Engebråten. Derfor vil løsningen vi ble enige om i høst, ved å la elever få en del av undervisningen på Grefsen videregående, videreføres også neste høst, lover han.

Utdanningsetaten kan på nåværende tidspunkt ikke tidfeste når Grefsen videregående kan stå klar som ny ungdomsskole, da kontrakten for ny videregående i Nydalen ennå ikke foreligger, noe heller ikke omfanget av rehabiliterings- og ombyggingsarbeidet på Grefsen videregående, gjør.

I virkelighetens verden flytter mange barnefamilier inn i bydelen, få flytter ut. Kommunens prognoser og statistikk holder ikke mål. Det må bli en slutt på at det reguleres og bygges flere boliger før det tas hensyn til de økte behov for barnehager og skoler, mener Lindsjørn.

Han mener videre at plassproblemet på Engebråten i dag kan reduseres ved å fortsette med utbygningsplanene.

Dette kan løses ved å ta frem de ferdige tegningene for nybyggene som skulle erstatte brakkene. Ved å bygge disse to bygningene nå, blir det plass til flere elever. Så kan brakkene rives først når Grefsen videregående står klar som ungdomsskole, mener Lindsjørn, som også påpeker at det snarest mulig må bli flertall for å gjøre Grefsen videregående om til ungdomsskole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag