RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grefsen inviterer til hallsamarbeid


Her kommer ingen gymsal, men en stor idrettshall, i likhet med flerbrukshallens om er planlagt på Grefsen skole. Grefsen FAU inviterer Kjelsås IL til hallsamarbeid. 
Illustrasjon: Utlånt fra Undervisningsbygg
Her kommer ingen gymsal, men en stor idrettshall, i likhet med flerbrukshallens om er planlagt på Grefsen skole. Grefsen FAU inviterer Kjelsås IL til hallsamarbeid. Illustrasjon: Utlånt fra Undervisningsbygg
– Vi vil gjerne invitere Kjelsås IL til samarbeid om både flerbrukshall og idrettsbaneområdet, sier leder i Grefsen FAU, Erik Skei.

GREFSEN: – Kjelsås IL er et stort idrettslag som gjør en uvurderlig viktig jobb for hele Grefsen og Kjelsås. Sammen kan vi kanskje finne løsninger som er til gavn for alle barn og unge i området. For det første kan vi se flerbrukshallen i sammenheng med et nyopprustet uteområde rett utenfor halldøra. Men som Per Ekstrøm i Kjelsås IL er inne på, er det i tillegg viktig å se på hvordan en hall kan åpnes også for andre enn de tradisjonelle hallidrettene, sier FAU-leder Erik Skei, og viser til forrige ukes sak om Kjelsås IL, som ikke fikk gjennomslag i budsjettforliket for at «nye» Kjelsås skole også må inneholde en gymsal – i tillegg til den planlagte hallen – les sak på www.nab.no.

Grefsenhall ønsket av flere

– Det er selvsagt ikke vanskelig å forstå at Kjelsås IL har ønsket en gymsal i tillegg til en idrettshall på Kjelsås. Det ville vært en svært god løsning som vi ideelt sett skulle hatt på Grefsen også.

Agendaen på Grefsen har imidlertid hele tiden vært å doble idrettsarealet uten at det koster mer, slik kalkylene for en flerbrukshall kontra to gymsaler viser, sier Skei som også viser til signaler fra både håndball-. og basketgruppa i Kjelsås IL om at det uansett er behov for en hall på Grefsen, og at også Oslo Idrettskrets og bydelsutvalget har støttet helt opp om planene.

Plass til andre idretter

– Som Aud Kvalbein er inne på (red.anm.; les tidligere sak fra www.nab.no) er dette uavhengig av saken på Kjelsås. Selv om det nå kommer en hall på Grefsen, må man likevel huske at andre enn de tradisjonelle hallidrettene må ivaretas. Ekstraarealet på Grefsen burde komme som en bonus for idretten, slik at det også må finnes kapasitet til noen timer innetrening for andre idretter, sier Skei.

Idédugnad

– Dersom det nå blir bystyreflertall for en hall, har Idrettsetaten signalisert at de vil ta initiativ til idédugnad med både skole, nærmiljø og idrett. I dette planleggingsarbeidet, som kanskje kan starte rett over nyttår, har Kjelsås IL en viktig plass. Med et samarbeid kan vi forhåpentligvis få gjennomslag for en bruk som blir til glede for mange!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere