RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grefsen-naboer på hugget


Jostein Hesthammer og Øystein Lunde dro igang naboaksjon (initiativtager Marius Midtvik varikke tlstede da avisen møtte Grefsenbeboerne) i krysset Kirkegårdsbakken/Kapellveien, fra hvor veien planlegges stengt forbi skolen, og dermed bilfritt. – Vi er svært glade for at politikerene har vært lydhøre for de innspillene de har mottatt, sier blant annet Hesthammer og Lunde. Kristin Tufte Haga
Jostein Hesthammer og Øystein Lunde dro igang naboaksjon (initiativtager Marius Midtvik varikke tlstede da avisen møtte Grefsenbeboerne) i krysset Kirkegårdsbakken/Kapellveien, fra hvor veien planlegges stengt forbi skolen, og dermed bilfritt. – Vi er svært glade for at politikerene har vært lydhøre for de innspillene de har mottatt, sier blant annet Hesthammer og Lunde. Kristin Tufte Haga Foto: Kapellveien grefsen skole vei
Det manglet i hvert fall ikke på naboengasjement da stenging – eller ikke – av Kapellveien skulle diskuteres i rådhuset.

GREFSEN: – Det lokale, flotte engasjementet i denne saken har klart vært med på å bringe flere fakta og nyanser på bordet, har SVs Heidi Rømming tidligere uttalt til NAB, i forbindelse med bystyrets byutviklingskomites behandling av «nye» Grefsen barneskole.

For i tillegg til driftige Grefsen skoles FAU (Foreldrenes arbeidsutvalg), var også naboene på hugget i skolesaken.

Underskrifter, deputasjon og befaring

– Omfattende endring av skolen ga sjansen til å tenke oppvekstmiljø i et helhetsperspektiv – og med trygg skolevei. Underskriftskampanjen, med rundt 100 underskrifter, organiserte vi etter at saken var ute på høring første gang i fjor sommer. Da saken skulle opp til sentralpolitisk behandling, nå i vinter, ba vi om deputasjon, noe vi også fikk. Vi deltok i tillegg på befaringen til bystyrets byutviklingskomite, forteller to av initiativtagerne til naboaksjonen, Jostein Hesthammer og Øystein Lunde, og legger til at de hele veien har forsøkt å sette søkelys på trafikksikkerheten langs skoleveien.

– Og de trafikale konsekvensene i forhold til at barneskolen skal doble elevtallet og at Grefsen videregående blir ungdomsskole! Vi har også vært kritiske til at Samferdselsetaten – etter vår mening – mer eller mindre har avvist at den forventede trafikkøkningen vil bli problematisk. For oss som følger barna til skolen, har det vært viktig å klargjøre at allerede dagens trafikksituasjon er problematisk for de minste.

LES OGSÅ: - Ikke bilvei gjennom skoleområdet

– Helt påkrevd

– Stenging av Kapellveien forbi skolen er et målrettet tiltak for å forebygge kaos og ulykker, og helt påkrevd i forhold til å få til et godt og trygt uteområde ved nye Grefsen skole. En slik endring vil dessuten åpne for muligheten til å etablere trygge hente- og bringesoner, som er et sårt tiltrengt tiltak for å avhjelpe problemene knyttet til Kirkegårdsbakken, sier naboene, som er svært glade for lydhøre politikerne.

– I tillegg er vi selvsagt veldig godt fornøyde med at bystyrepolitikerne også ber byrådet om å iverksette tiltak for å trygge skoleveien i hele inntaksområdet for Grefsen skole, sier Lunde og Hesthammer.

Bra for eiendommene også?

– En stenging for gjennomkjøring i Kapellveien vil vel også være med å gjøre eiendommene i nærområdet mer «attraktive»?

– Det vi ønsker å oppnå med stengingen forbi skolen er å slippe gjennomgangstrafikken for å skape en tryggere skolevei og en bedre skole. Når skolen dobles og det i tillegg kommer en flerbrukshall, vil vi få en betydelig trafikkøkning. Selv om veien stenges tror vi derfor ikke det blir noen netto trafikkreduksjon. Nettopp derfor mener vi signalene fra politikerene om en full trafikkgjenomgang er så viktig. At stengingen vil resultere i noen stor verdiøkning på boligene i området, har jeg derfor liten tro på, sier Lunde.

Endelig vedtak utsatt

I byutviklingskomiteen var det SV, Venstre og Ap som gjorde flertallet for blant annet stenging av Kapellveien i skolesaken. Partiene trenger støtte av minst ett parti til i bystyrets behandling av saken, som ble utsatt i forrige uke, på grunn av togulykken i Oslo. Rødt har bekreftet overfor NAB bekreftet at partiet vil gi sin støtte til stenging av Kapellveien under bystyrebehandlingen.

Les også: Å stenge Kapellveien er et dårlig forslag

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere