RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grefsen skole banket igjennom


 
 
Forrige onsdag ble det bystyreflertall for blant annet å stenge del av Kapellveien i forbindelse med "nye" Grefsen skole. Og rektor Anton Rygg er veldig fornøyd.

GREFSEN: – Vi er svært glade for vedtaket om at Kapellveien stenges i området sør for skolen, i forbindelse med utvidelsen. Det vil gi et mer helhetlig skoleområde, der vi kan ta i bruk idrettsanlegget på sørsiden av Kapellveien på en helt annen måte enn i dag. Jeg har full respekt for andre meninger i denne saken, men ingen tvil om at det er den beste løsningen for skolen, sier rektor Anton Rygg.

Og allerede i bystyrets byutviklingskomité var det flertall for blant annet veistengingen, ved SV, Ap og Venstre, og med tilleggsstøtte fra Rødt under selve bystyrebehandlingen. Høyre og Frp ønsket ikke å stenge, men foreslo i stedet blant annet innsnevringer.

Naturlig og nødvendig

– Når Nye Grefsen står ferdig i 2014, vil vi ha nesten 800 elever på et areal som ikke er større enn i dag. Som skole setter vi derfor pris på at bystyret har sett og tatt konsekvensene av at området nedenfor Kapellveien er en naturlig og nødvendig forlengelse av skolens uteområder. Nå kan vi også bruke dette området på en sikkerhetsmessig god måte for elevene, og er glade for at bystyret også vil utrede andre trafikale utfordringer i området samtidig. Nye Grefsen skole blir dermed et fantastisk skoleanlegg, både når det gjelder bygget og uteområdene. Så skal vi som jobber på skolen sørge for at innholdet står i stil med det utvendige, sier han.

– Vedtak for framtiden

Også bydelspolitikere er godt fornøyde.

– Dette er et vedtak for framtiden. Selvsagt er det følsomt å stenge en vei og overføre trafikken til andre veier, men når det skal etableres en skole til nærmere 1000 elever, må vi gjøre alt vi kan for å skape trygge forhold for disse. Hele bydelsutvalget var samstemte i dette. I bystyret ønsket både Høyre og Frp at veien skulle gå gjennom skolegården. Helt utrolig, spør du meg. Godt eksempel på at de beste avgjørelsene tas der folk bor. Det viktige nå blir å sørge for at vi får til en god helhetlig trafikkløsning rundt Grefsen skole, sier Ivar Christiansen (Ap) – leder for bydelens miljø, plan- og samferdselskomité.

Glad BU-leder

Også BU-leder Bent Gether-Rønning (H) er glad for Kapellveistenging, i motsetning til sine partikollegaer på Rådhuset.

– Hardt arbeid fra skole og lokale krefter har sikret at vi også får en skole i tråd med egne ønsker både når det gjelder undervisningsarealer og utomhusanlegg – også ved stenging av Kapellveien forbi skolen. Samferdselsetaten og andre faginstanser i kommunen har ikke sett det samme behovet og har pekt på at dette betyr økt trafikk og ulemper for andre, sier han.

– Noen vil også få det – og det er beklagelig. Først og fremst vil det gjelde i Betzy Kjelsbergs vei, og til en viss grad Saturnveien, i samband med trafikk til gjenbruksstasjonen, men det er ikke grunn til å tro at Kirkegårdsbakken får vesentlig øket trafikk. Den delen av trafikken som i dag kan betraktes som "snikkjøring" fra Frysja til Storo via Kapellveien, blir historie. Sniktrafikken vil i stedet bli tvunget til Grefsenveien, hvor den i utgangspunktet burde gå. Det er derfor min oppriktige overbevisning at de negative konsekvensene vil være beskjedene og ikke på noen måte vil overskygge de positive effektene for skolebarna, sier Gether-Rønning.

FAU fornøyd

– Vedtaket er først og fremst svært helhetlig, og når det gjelder Kapellveien; det beste for barna. Det er imidlertid forunderlig at byrådspartiene, som har hatt ansvar for utredningen, stemmer for en bilvei gjennom en skolegård med 800 elever!Etter utbygging defineres området nedenfor Kapellveien som skolens lekeareal og utgjør godt over halvparten - hvor det på en helt annen måte enn i dag vil vrimle av barn i alle friminutt og Aktivitetsskoletid, sier leder i Grefsen FAU, Erik Skei, som roser andre deler av vedtaket:


- Ap, SV, V, Krf og Rødt har prisverdig nok bedt om en trafikkgjennomgang i hele området. Der kan man vurdere konsekvensen av en større skole, av en ny flerbrukshall og av at avfallsstasjonen ut fra planen stenges i 2014. Det siste kan gi en betydelig reduksjon i trafikken samme år som veien stenges. Samtidig gir en ny ungdomsskole på Grefsen redusert trafikk fra Disen og Grefsen til Engebråten. Bildet er derfor ikke entydig, men naboer, skole og bydelsutvalg har i prosessen sjansen til å bidra til fornuftige løsninger. Samtidig har byråden gjennom en god utredning muligheten til å vise at han faktisk bryr seg om trafikksikkerhet i området. Flertallet ber i tillegg om gode hente-bringeløsninger. Det vil sikre en trygg atkomst til skolen for alle elever og avlevering som begrenser trafikk i Kirkegårdsbakken. Sikkeheten blir også bedre der med det vedtatte forslaget, enn med byrådens. Til sist er flertallets vedtak tydelig på at idrettsbanen må rehabiliteres. Det er strålende! avslutter Skei.

Les mer om Grefsen skole og Kapellveien her:
– Kapellvei-stenging mot sin hensikt
Høyre og Frp uansvarlige?
Grefsen-naboer på hugget
Vil stenge Kapellveien 

FØLG OSS PÅ FACEBOOK!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere