*Nettavisen* Nyheter.

Grefsen-tigre klorte fra seg i sjakk-NM

Fra venstre: Maria, Sara, Simon og Nora mottar pokal for sin 9. plass

Fire unge sjakk-tigre fra Grefsen gjorde det sterkt i helgens sjakk-NM.

GREFSEN: - Sjakk er kjempe gøy og spennende - også treffer vi mange andre som vi blir kjent med, sier Sara Næss (8).

Samen med Maria Næss (7), Simon Ulrik Kvalheim (8) og Nora T. Berge (7), representerte hun Tiger USK i sjakk-NM for barnelag i helgen. Alle går på Grefsen skole, hvor sjakk etterhvert har blitt svært så populært.

Respektabel niendeplass

De unge Grefsen-spillerne i yngste klasse, 11 år og yngre, og fikk bryne seg på både eldre og mer erfarne spillere i løpet av de seks rundene.

Med to tap, to uavgjort og to seire, endte Grefsen-tigrene til slutt på en respektabel niendeplass, ut av til sammen 16 lag.

I tillegg fikk de anledning til å se på noen av de aller beste ungdomsspillerne i Norge, blat annet stormester Jon Ludvig Hammer, nummer toi Norge etter Magnus Carlsen.

Sjakkfeber i Nordre Aker

Grefsen skole er ikke det eneste stedet i Bydel Nordre Aker hvor sjakkfeberen herjer.
I mai vant fire gutter fra Nordberg ungdomsskole skolemesterskapet i sjakk, og i høst kom et lag fra Korsvoll helt til topps i nordisk mesterskap for barneskoler.
Også i fjor gjorde Bydel Nordre Aker det svært bra i NM for skoleklasser. Korsvoll, Kjelsås og Kringsjå tok tredobbelt i barneskoleklassen, og Nordberg og Engebråten tok dobbelt i ungdomsskoleklassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag