RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grefsens "rike onkel"

DnB Nor Grefsen deler årlig ut pengegaver til lokalmiljøet.

Grefsen: Vi tar gjerne imot flere søknader, sier filialsjef Tore Løvlund.
Stiftelsen DnB NOR forvalter mer enn to milliarder kroner. Inntil 25 prosent av stiftelsen overskudd skal ifølge vedtektene gis bort til lokalsamfunn - over hele landet. Den økonomiske støtten varierer i omfang, men skal gis til allmennyttige formål. Stiftelsen er bare fire år gammel, og søknadsbunken kan tyde på at mange ikke er klar over bankens "giverglede".
Grefsen-fillialen tar gjerne imot mange flere søknader fra organisasjoner og andre fra lokalmiljøer - i hele bydelen . Hittil har blant annet Grefsen og Kjelsås skolekorps mottatt nesten 27.000 kroner. I tillegg mottar Kjelsås Langrenn hele 750.000 kroner til støtte for et kunstsnøanlegg i Lillomarka. Og i år står de lokale speiderne øverst på listen, sier filialsjef Tore Løvlund.
Han forteller at det kom inn rundt 20 søknader i fjor. I år blir det flere.
Ordningen kunne kanskje vært bedre markedsført. Men hittil i år har vi mottatt 25 søknader, og det tyder vel på at ordningen begynner å bli mer kjent. Men uansett tar vi gjerne imot flere søknader - det gir mer bredde på søknadsbunken. Vi har to runder med "opptak" i året - vår og høst - så det er ingen spesiell datofrist. Og alle kan søke, og det er ingen øvre beløpsgrense. Men formålet må være allmennyttig og favne flest mulig - det er viktig, sier Løvlund.
"Pengegavene" er ganske nytt for DnB NOR, og en tradisjon ivaretatt fra Sparebanken NOR/Gjensidige NOR. Og det er ikke lite penger som blir delt ut hvert år.
På landsbasis i fjor delte stiftelsen ut nesten 50 millioner kroner i støtte til forskjellige prosjekter, sier Løvlund som gleder seg til å motta enda flere søknader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere