RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grefsentunet inviterte også naboene


Byrådssekretær Magnus Halle (H) sprekker ballongene som symbol på at de forskjellige fargeavdelingene nå offisielt er åpnet – Fra venstre: Maja og Finn assisterer. Kristin Tufte Haga
Byrådssekretær Magnus Halle (H) sprekker ballongene som symbol på at de forskjellige fargeavdelingene nå offisielt er åpnet – Fra venstre: Maja og Finn assisterer. Kristin Tufte Haga
Onsdag 9. november åpnet nok en barnehage i Nordre Aker, nemlig Grefsentunet. – Vi legger merke til det strålende arbeidet dere gjør, sa byrådssekretær Magnus Halle (H).

GREFSEN: For bare et par uker siden åpnet byråden selv, Torger Ødegaard, nye Berg Barnehage – på Berg. Byråd Ødegaard ble i siste liten forhindret fra å også offisielt å åpne kommunale Grefsentunet forrige onsdag, med plass til 52 barn. Men byrådssekretær Magnus Halle (H), stilte, og kom til orde etter flott sang av barna.


SE BILDER FRA ÅPNINGEN HER!

– Helt strålende!

– Nordre Aker driver kvalitetsarbeid – dere har virkelig kommet langt med barnehager. Og dere skal vite at vi på Rådhuset legger veldig godt merke til det flotte arbeidet dere gjør. Helt strålende sa Halle blant annet til bydelsdirektør Mona Taasen.

Hun gratulerte barnehagen, og synes det var ekstra hyggelig at også nærmeste naboer var invitert.

Først veldig skeptisk

Og naboene kom – ganske så mange.

– Men det er jo vi som egentlig er Grefsentunet da! Vi må innrømme at vi var noe skeptiske i begynnelsen, og grudde oss en del. Men så viste det seg å bli en riktig fin barnehage. Til og med ønske om gjerde rundt – med glass halvveis ned, fikk vi gjennomslag for, sa leder av naboborettslaget, Sverre Tinnå

. Noe også en av de nærmeste naboene understreket.

– Og så hyggelig å se barna komme om morgenen!, sa blant annet Marit Kristoffersen.

Fortsetter barnehagejobben

Ivar Christiansen (Ap) – leder av bydelens miljø, plan- og samferdselskomité, hadde også møtt frem, og delte ut roser til alle barna og de ansatte.

– Ingen av lokalpolitikerne er uenige om at vi trenger barnehageplasser. Og når det er nok plasser til bydelens «egne» barn, ja så jobber vi for at også andre bydelsbarn kan få plass her i Nordre Aker, sa Chrisitansen og benyttet samtidig muligheten til å skryte av bydelsadministrasjonens som blant annet i hvert eneste bydelsmøte legger frem status og fremdrift av bydelens barnehageplasser.

Vil treffe naboene mer

Avisen snakket med en fornøyd styrer Carolina Lindgren etter åpningsfesten.

– Med nærmeste naboer ble det jo en skikkelig fest! De var jo også så fornøyd med å bli invitert, og talene deres var jo veldig fine. Barnehagen håper på å samarbeide med naboene fremover, kanskje kan vi innimellom underholde naboene med drama og musikk, og kanskje kan de komme hit og fortelle historier til barna?, sier Lindgren, som likevel først har litt andre ting på tapetet også.

Fine lokaler

– Nå skal vi jobbe oss inn i huset, både barna og personalet. Vi startet med få antall barn i august i en paviljong, og flyttet inn i selve huset 2. november. Hver avdeling har forskjellige farger, og vi har også malt veggene deretter, sier Lindgren som setter pris på lokalene til den nye barnehagen – en såkalt universalbarnehage.

– Vi har fine, lyse og romslige lokaler. Det er ikke hver dag man får mulighet til å starte opp en helt ny barnehage – absolutt alt er jo nytt! Men vi gleder oss veldig!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere