*Nettavisen* Nyheter.

Grei lærer ny spilleteknikk av Vålerenga

TEKNIKK: Grei, gutter 15 prøvde ut teknikkene til Rune Mikkelsen mandag kveld. FOTO: LINN THERESE SKULSTAD Foto: ARKIVFOTO

Trenere og ledere i Breddeklubben SF Grei lærer nye teoretiske og praktiske teknikker for å bedre spillet på trening og kamp.

AMMERUD: Breddeklubben SF Grei er en del av Hafslunds Drømmetreff som gjennomføres i samarbeid med Vålerenga Fotball og Hafslund.

Del på Facebook

Mandag kveld hadde klubben besøk av VIFs spillerutvikler Rune Mikkelsen – en positiv erfaring ifølge Rune Sundborg, trener for Grei, gutter 15.

– Det er kjempeartig å høre hvordan Mikkelsen tenker. Det er spennende å se hvordan han bruker dette på treningsfeltet for å motivere og være tilstede, sier Sundborg.

Mikkelsen mener at fokuset for fotballen de siste ti årene har vært for mye preget av det fysiske. De neste 10-15 årene tror han imidlertid fokuset vil være sterkere mentalt, og for å komme dit må teknikkene tas i bruk.

Den mentale styrken er en av teknikkene som Mikkelsen kaller SAG-metoden.

– Persepsjon er utrolig viktig. Vi må være orienterte, og vite hva vi skal gjøre før vi får ballen, sier Mikkelsen. SAG-metoden står for se, analysere og gjøre. Vi må orientere blikket, løfte hodet og tenke før vi får ballen, sier han.

Mikkelsen legger stor vekt på metoden som brukes av VIFs spillere hele tiden. Han er soleklar i hvilken fordeler metoden har for en spiller.

– Resultatet av det en spiller gjør på banen, avhenger av at spilleren bruker SAG-metoden, sier han.

Planlegge treningsøkten

Mikkelsen som selv har spilt fotball og vært trener, understreker også viktigheten av å planlegge treningsøkten for laget.

– Det er utrolig nyttig. Det å vite hva man skal, og tenke med rød tråd, gir gode resultater og progresjon, understreker han.

Teknikkene må drilles, og spillerutvikleren er stor tilhenger av en treningsøkt som består av mest mulig spill, og øvelser som inneholder valg.

– Enhver øvelse på trening må inneholde valg. Uten valg vil det føre til automatikk i spillet, og automatikk vil resultere i at spilleren ikke tenker, forklarer Mikkelsen.

Tenker samhold

Torkil Lehn, trener for Grei Ammerud, gutter 2004 tenker mye samhold på trening, og ser på Mikkelsens innspill som gode.

– Vi har lagt vekt på spillersamhold, respekt og det å akseptere hverandre. Vi tenker mye samhold fordi det er mange spillere på laget som har felles arenaer. Innspillene til Mikkelsen har et mer fotballfaglig perspektiv som nå tar treningen videre et hakk, sier Lehn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.