Grei skuring for Røa

Fantastisk scoring: Elise Thorsnes (midten) blir gratulert av Kine Kvalsvik (t.v.) og Katrine Dreier Andresen etter suseren i krysset som fastsatte sluttresultatet til 5-0 over LGT.

Fantastisk scoring: Elise Thorsnes (midten) blir gratulert av Kine Kvalsvik (t.v.) og Katrine Dreier Andresen etter suseren i krysset som fastsatte sluttresultatet til 5-0 over LGT. Foto: Foto: Thomas Granerød

Serieleder Røa la igjen finspillet hjemme, men vant til slutt med solide 5-0 borte over tabelljumbo Linderud-Grei.

Glede:Trener Geir Nordby samlet troppene etter kampslutt for et etterlengtet seiersrop.

Presisjon: Kampens beste spiller, Lene Mykjåland, header her inn 4-0 etter en corner.

RØTVEDT: Målt i antall sjanser så burde serieleder Røa ha økt forspranget i antall mål opp mot rivalene fra Stabæk.

Del på Facebook

Så jevnt er det nemlig i teten av Toppserien at det kan bli skjebnesvangert for Røa å brenne alle de mulighetene de hadde mot bunnlaget Linderud-Grei lørdag.

Fintellingen viser 12-0

5-0 på bortebane lar seg absolutt høre, men målt opp mot sjanser så burde Røa enkelt og greit vunnet med 12-0.

Dette er ikke kritikk mot bortelaget, for de evnet faktisk å produsere fem ganger på en heller middels dag, men når det skal telles opp til slutt kan slike brente sjanser avgjøre gullkampen.

Merkelig kamp

Liten tvil om hvilket lag som førte an på Grei kunstgress, men man sitter igjen med en viss forundring etter en slik merkelig fotballkamp.

Røa hadde som nevnt utrolige muligheter til å score, men fikk heller uttelling på situasjoner der begrepet "klabb og babb" er dekkende. De to første målene var sågar innom et LGT-bein og forandret retning totalt før de fant nettmaskene bak en utspilt målvakt.

Kun 4-0målet ved kampens beste spiller Lene Mykjåland og 5-0 etter en suser i krysset fra Elise Thorsnes var kampens beholdning rent finmessig fotballfaglig sett.

– Jeg må innrømme at vi ikke fikk til så mye her mot Linderud-Grei og vi burde vel ved full uttelling ha hatt et tosifret antall mål, forklarer midtbaneeleganten Lene Mykjåland til Ullern Avis Akersposten.

– Alle spillerne virket til å ha tunge bein i dag og det virket som om konsentrasjonen også tidvis var fraværende, fortsetter Mykjåland.

Går i glemmeboka

Serieleder Røa kommer fra to strake tap mot henholdsvis Kolbotn og sist mot Stabæk, men leder fortsatt grunnet bedre målforskjell enn Stabæk;

– Mot Kolbotn var vi direkte dårlige, mens vi mot Stabæk spilte ganske bra. Det at vi vinner 5-0 her i dag viser at vi har snudd en dårlig trend, selv om dette nok er en kamp som fort går i glemmeboka, avslutter Lene Mykjåland med et stort smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.