*Nettavisen* Nyheter.

Greijenter til topps

Også i år var Grei's fotballjenter med i sluttspillet i Adidascup på Gjøvik. Det er tredje året på rad at jenter fra Grei har kvalifisert seg til denne gjeve turneringen som regnes som et uoffisielt NM.

Gjøvik/Rødtvet: I 2003 var både Jenter 16 og Jenter 14 med i sluttspillet, med seier til førstnevnte og 2. plass til Jenter 14. Ifjor vant Grei i klassen Jenter 14.
Mange av jentene hadde god rutine fra Adidascup da de var deltagere også i 2003 og 2004. Denne gang var det Jenter 16 som kvalifiserte seg etter seier mot Lørenskog (3-2) og Korsvoll (w.o)i det innledende puljespillet, og med en kjempekamp mot Kolbotn (5-0) i kvartfinalen. I et flott høstvær dro laget til Gjøvik lørdag morgen for å kjempe om ny heder til jentefotballen i Grei. Semifinalen ble spilt på Vardal I.F's flotte stadion. Motstander var en gammel kjenning, nemlig
Hadeland KFK. Det var denne klubben Grei tapte knepent mot i 2003 (0-1), og som Grei slo i finalen i fjor (5-0).

Åpnet bra

Greijentene åpnet bra og tok ledelsen allerede etter 2 minutter ved Siham Loulanti. Laget førte kampen i mesteparten av første omgang og kunne godt ha hatt en større ledelse.
Annen omgang var det derimot Hadeland som presset Grei tilbake på banen. Det ble gitt mange frispark på egen banehalvdel og det var et av disse som førte til Hadelands utligningsmål til 1-1. Grei kviknet til i ekstraomgangene, men klarte ikke å avgjøre kampen. Dermed måtte kampen avgjøres på straffespark. Det var med stor spenning Greijentene gjorde seg klare. Det var nettopp straffespark som avgjorde årets Norway Cup for jentene. Den gangen ble det tap mot Sola som senere vant hele turneringen.
Etter de første 5 straffene sto det 3-3 og 5 nye spillere ble plukket ut. Først etter 10 straffer avgjorde Tonje G. Fossli kampen til Grei's fordel. Det var stor glede blant jentene etter en nervepirrende batalje.
At hele 8 spillere scoret på straffe viste at jentene holdt hodet kaldt. Assal Sinalipour, lagets gode keeper, reddet flere straffer, men Hadeland fikk ta to av dem på nytt da dommeren mente hun hadde beveget seg ut i feltet. Det gjorde det ikke mindre spennende siden begge gikk i mål på annet forsøk.

Humpete finale

Finalen var satt opp på Vind, bane B. Og det var virkelig en B-bane, trang og humpete. Grei's lagleder påpekte at det var diskriminerende overfor jentene at de ble tilbudt den dårligste banen, mens samtlige 5 guttefinaler var satt opp på hovedbanen. Det endte da heldigvis med at arrangøren flyttet jentefinalen til Vardal.
Motstander i finalen var litt overraskende Drøbak/Frogn som hadde slått Lørenskog 1-0 i den andre semifinalen. Laget spiller i juniorklassen i Østfold og var nok vant til tøff motstand.
Det tente Greijentene, og allerede etter 1 minutt var Grei i ledelsen, også denne gang etter mål av Siham. Førsteomgangen var Grei helt dominerende og lot knapt Drøbak/Frogn få låne ballen. Det sto 3-0 til Grei etter to mål av Kaja Tangen ved pause. Drøbak/Frogn kom sterkere tilbake i annen omgang og utliknet halvveis til 3-1. Litt rokeringer på laget gjorde imidlertid at Grei sto imot presset og puttet på til 5-1 etter mål av Kaja og Quyen Nguyen.
En flott prestasjon av jentene som mottok premier i form av pokal, hver sin ball og leggskinn, i tillegg til ett nytt draktsett. At det ikke var en av Greijentene som fikk bestemannspremien var meget overraskende. Hanna U. Møllerstad var meget god i begge kampene, og Kaja Tangen viste seg fra sin beste side i finalen og herjet vilt i motstanderens målområde.

Thore Gjervig
Leder av dameavdelingen i S.F. Grei

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag