Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grensesprengende gitar

Anita Overelv og Ivar Mykland fra Nisjelandet ble tidlig overbevist om at Christian Blandhoel (midten) skulle få vise seg fram under by:Larm. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Anita Overelv og Ivar Mykland fra Nisjelandet ble tidlig overbevist om at Christian Blandhoel (midten) skulle få vise seg fram under by:Larm. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Springfjær, harpekomponenter og basstrenger. Under by:Larm kan du spille inn din egen plate på de merkeligste gitarene du noen gang har sett.

På gitarer som dette kan du under by:Larm spille inn din egen cd. FOTO: Birthe R. Gulbrandsen

SENTRUM ØST: Christian Blandhoel er mannen bak prosjektet «My first recordlabel», et av 17 prosjekter som er plukket ut av Nisjelandet til å gjøre by:Larm ennå bedre. Over 30 av Blandhoels gitarer skal stå til publikums disposisjon i foajeen på Folkets Hus. Hvis man fortsatt kan kalle dem gitarer, da.

Elsker å ødelegge

Jeg begynte å samle da jeg var femten og trålet loppemarked etter gitarer jeg kunne ødelegge. I ett år har jeg påført dem så mye skade som mulig med en skrutrekker og en billig stikksag fra Clas Ohlson, forteller han.

Resultatet vil nok overraske de fleste. For hvem hadde vel trodd at basstrenger, deler av en harpe, pistoler, gevær og springfjærer har så mye på en gitar å gjøre?

Jeg er billedkunstner mer enn en gitarmekaniker, men jeg har hentet mye inspirasjon fra min interesse for musikk og bakgrunn fra band, forteller Blandhoel som selv ga opp banddrømmen da han fylte 30.

Da hadde jeg vært med i band lenge, men ikke turt å gå noe videre med det. Til slutt fant jeg ut at jeg heller ville lage et plateselskap hjemme med hjemmebrenner, forteller han.

Fram fra soverommet

Under selveste by:Larm håper Blandhoel derfor å lokke fram også andre gitarister som strandet på soverommet.

Folk skal kunne komme å få spilt inn sin egen plate, men klart: Det er ikke akkurat presisjonsintrumenter folk får spille på. Det blir vanskelig å lage popmusikk på disse gitarene, ler han.

Tildigere har Blandhoel stilt ut gitarene på Galleri UKS i Lakkegata. Denne gangen gleder han seg til å vise seg fram for det publikumet som ligger hans hjertet aller nærmest.

Dildo som plekter

Nå får jeg vist gitarene for de jeg egentlig har laget dem for. Det blir morsomt å introdusere arbeidet mitt for folk som er musikere, og som har en helt annen tilnærming til intrumenter enn det jeg har. Og så blir det utrolig gøy å høre musikken som kommer ut av det, sier han.

Og som om ikke gitarene er spesielle nok i seg selv: Det var mange som sperret opp øynene da Blandhoel åpna kofferten med «plektere» under forrige utstilling. Kunne du tenke deg å spille med en pistol eller dildo?

Fra 19. til 21. februar har du i alle fall muligheten hvis du tar turen innom Folkets Hus. Cden får du i hånda når du er ferdig.Det blir vanskelig å lage popmusikk på disse gitarene

Christian Blandhoel

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere