RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andreas Borander, Håkon Yssen Rørstad og Mathias Grov Skyte, tre av Engebråten-elevene som har gjort undergangen klar til i morgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Andreas Borander, Håkon Yssen Rørstad og Mathias Grov Skyte, tre av Engebråten-elevene som har gjort undergangen klar til i morgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Gresk antikk under jernbanebrua

Når den elektriske belysningen slukkes langs Akerselva i morgen kveld, hvorfor ikke meditere i Engebråten-elevenes greske tempel under jernbanen?

KJELSÅS: Når «Elvelangs i fakkellys» inviterer hele byen til høstvandring langs Akerselva torsdag, har elevene i 8. og 9.-klasse på Engebråten satt sitt helt spesielle preg på arrangementet. Sammen med Kjelsås-kunstnerne Elisabeth Frøberg og Kirsten Jacobsen har de dekorert fotgjengerundergangen ved jernbanen i enden av Neptunveien med malerier inspirert fra Antikken.

Helt utrolig!

Her er Afrodite, Cupido, Posseidon, Artemis.., Frøberg ramser opp og peker på de guddommelige kroppene, mellom «krukker» og «søyler», som nå dekker veggene i den tidligere nedtaggede undergangen.

Elevene har vært så dyktige. Jeg har jobbet med ungdom mange ganger, men har aldri opplevd at noen har vært så ivrige. Helt utrolig! sier Frøberg.

Gresk tempel

75 elever i tre grupper brukte tre dager på å dekorere undergangen i forrige uke. Først fikk de lære om de greske gudene, og da tillatelsen fra Jernbaneverket var i orden, fikk elevene overført omrissene av figurene fra papiret og opp på veggene.

Jeg tenkte at vi skulle prøve å få det til å fremstå som et tempel, sier Frøberg og peker inn i tunnelen.

Og i kveld blir det virkelig nesten som et gresk tempel, når flere av elevene stiller opp, kledd ut i laken, med tablåer hentet fra gresk mytologi. Blant annet blir åtte stykk Afroditer å finne i fakkellyset.

Jeg syns det har blitt veldig bra, sier Håkon Yssen Rørstad (13). Sammen med kameratene Andreas Borander (12), Mathias Grov Skyte (12) og Konrad Skogen (13) er han i ferd med å legge siste hånd på verket.

Men vi er litt redde for at det skal bli tagget ned igjen, sier guttene, som lover å holde et ekstra godt øye med tunnelen fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere