RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grete Waitz har blant annet vunnet New York Marathon ni ganger. I dag tidlig tapte hun kampen mot kreften.
Grete Waitz har blant annet vunnet New York Marathon ni ganger. I dag tidlig tapte hun kampen mot kreften. Foto: ARKIVFOTO: FREDRIK ECKHOFF

Grete Waitz hylles i New York Times

Løpelegenden Grete Waitz døde i dag tidlig etter flere års sykdom. Hun hylles for sine bragder verden over.

NORDSTRAND: Litt før kl. 11 i dag meldte NRK at løpelegenden Grete Waitz er død.

Waitz, som i flere år har kjempet mot kreften, er Norges mestvinnende langdistanseløper gjennom tidene. Hun var bosatt på Nordstrand.

Syklisten Lance Armstrong har også kjempet mot kreftsykdom. Han sørger over tapet av Grete på sin twitterprofil, der hyller han henne som en god venn og en utrolig idrettsutøver.

New York Times sine nettsider kan man også lese om den norske maratonløperens død. De vier mye plass til å ramse opp Waitz' idrettsbragder.

Merittlisten til Grete Waitz er lang. Hun er blant annet verdensmester i maraton og terrengløp, og hun har OL-sølv fra 1984. Hun vant New York Marathon hele ni ganger i perioden 1978-1988.

Hun grunnla Grete Waitz-løpet i Oslo, og var leder i New York Road Runner Foundation som har som mål å øke den fysiske aktiviteten for gutter og jenter i skolen.

I tillegg sto hun bak stiftelsen Aktiv mot kreft som kobler fysisk aktivitet til forebygging av og restitusjon etter kreftsykdom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere