RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grillsjef Johnny vant gull


Familien Krosby tok førstepremien i kategorien storfe mørbrad. FOTO: Caroline B. Ellingsen
Familien Krosby tok førstepremien i kategorien storfe mørbrad. FOTO: Caroline B. Ellingsen
Familien Krosby fra Ryen utmerket seg med flere turer på pallen under lørdagens NM i grilling.

RYEN: Med flammedrakter og god lagånd imponerte familien Krosby dommerne i mer enn én kategori under sist lørdags NM.

Grillsjef Johnny ledet laget myndig med grillklypene, mens barna Jeanette, Robin, Veronica og Ruben er ivrige medgrillere.

Samlende

– Dette var veldig gøy. Grilling samler familien, og det blir nok fortsatt litt grilling før sesongen avsluttes, men ikke i kveld, sier en glad Johnny Krosby etter å ha mottatt førstepremien i kategorien Storfe mørbrad.

Fem av åtte

NM i grilling har åtte disipliner. Krosby Family Burningteam hevdet seg i topp tre i fem av dem. I tillegg til at de grillet seg til førsteplassen i Storfe Mørbrad, havnet på andreplass i klassene Spareribs, Beste grillstand og Grillsaus. I tillegg kapret de andreplassen i klassen Norgesmester i grilling 2009.

Smakfullt NM

25 entusiastiske grillag sto i os og solsteik, mens de kjempet om seieren. Samtidig kunne publikum glede seg over gratis pølser og smaksprøver fra deltakerne.

Arrangør Bjørn Tore Teigen, fra Opplysningskontoret for kjøtt, var svært fornøyd med mesterskapet, og fremhever interessen fra publikum som ekstra gledelig.

– Folk er nysgjerrige og lærevillige. Det er utrolig morsomt å arrangere norgesmesterskap når så mange er interesserte i det vi driver med, sier Teigen til Pressenytt.

Nærmere 2500 pølser ble delt ut gratis til grillglade publikummere.

Folkesport

Fagjury og folkejuryens stemmer talte 50–50 i hver av kategoriene.

– Grilling er en folkesport, og da er det også naturlig at det ikke bare er proffer som skal utnevne vinnerne. Det er like viktig å lytte til de som faktisk spiser grillmaten som serveres, nemlig hver og en av oss. Derfor teller folkejuryens stemmer like mye som fagjuryens, forteller Teigen.

Fornøyd grillkonge

Hoveddommer og grillkonge Craig Whitson er imponert over nivået i årets norgesmesterskap.

– Sammenlignet med tidligere år, vil jeg si at nivået er hevet. Jeg har spist en del grillmat i dag som jeg gjerne kan spise om igjen, sier Whitson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere