*Nettavisen* Nyheter.

Grisepop med Horebandet

Frank Arne Haugom, Anders Hoff, Håvar Tønsberg og Knut Espen Skaug lover en kveld utenom det vanlige på Rockefeller i morgen. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

I fjor ble billettene revet bort da Horebandet inntok Rockefeller. I morgen er de tilbake med de samme syv sangene og nye venner på scenen. Hold dere fast!

SENTRUM / TVEITA: – Da en av gutta forslo å leie Rockefeller i fjor, tenkte vi bare «Erru gal?», ler korist Knut Espen Skaug.

Men da Horebandet med venner inntok Oslos rockestue under parolen «One night stand only» i oktober 2008, ble billettene revet bort. Klart det frista til gjentakelse.

– Sist gang la vi først ut 800 billetter for salg fordi vi ønsket litt mingleplass. Da det begynte å renne inn med forespørsler, måtte vi åpne slusene. Til slutt var det solgt 1200 billetter, sier Ole Øivind Nordby, vokalist og selverklært sexsymbol i Horebandet .

Toer'n

Planen er å fylle Rockefeller med minst like mange feststemte mennesker som i fjor, nå som det er duket for oppfølgeren «Toer'n» i morgen kveld. Og som om ikke en konsert med Horebandet i seg selv burde være mer enn nok, har gjengen også tatt med seg venner som Eva & The Heartmaker, Jan Thomas, standupkomiker Hans Morten Hansen og dansegruppa Cre-8. Konferansierer for kvelden er Terje Sporsem og Freddy dos Santos.

– Alle stiller opp gratis. Vi har til og med betalt våre egne billetter. Jeg har kjøpt to, opplyser gitarist Anders Hoff.

Grisepop

For de av dere som lurer på hvem i all verden Horebandet er, tilbyr Hoff en kjapp oppsummering:

– Vi er en kompisgjeng fra Groruddalen som laga syv sanger i fylla da vi var i begynnelsen av 20-åra. Sånn starta historien om Horebandet, forteller han og tygger i vei på en Børek.

Med dette så også en helt ny musikksjanger dagens lys: Grisepopen var et faktum.

– Det er rimelig sur sang og lite jålete tekster, men alle låtene vi har skrevet er sanne og basert på kjærlighet. Utgangspunktet var historier om alle damene vi lå med da vi studerte, forteller Hoff og legger raskt unnskyldende til:

– Men så var vi også antakelig den kompisgjengen som var jomfruer lengst, da.

Kun for damene

Sin første liveopptreden hadde bandet under en sildefrokost i Bergen. Siden den gang spesialiserte Horebandet seg på vorspielkonserter for venninner og kjente.

– Forutsetningen for at vi skulle spille, var at vi skulle få en kasse øl. I tillegg krevde vi at det var minimum ti damer på vorspielet, og ingen karer, selvfølgelig, flirer Nordby.

Det tok ikke lang tid før bandet også fikk forespørsler fra kompiser, som riktignok ikke kunne traktere et instrument, men som var svært klare for å bli med på moroa.

– Det var starten på Horekoret, forklarer korist Håvar Tønsberg, mens Nordby spesifiserer.

– Dette er folk som ikke har noen genuin interesse for musikk, men som kun er med i et rockeband for å dra damer.

Rekordkort giftemål

Både bandet og koret har 10 medlemmer hver, selv om gutta kan fortelle at antallet medlemmer aldri er statisk.

– De som har dame forsvinner. Frankie er for eksempel med annenhvert år, sier Nordby og skotter bort å kompisen Frank Arne Haugom.

Da Haugom giftet seg, svettet Horebandet lenge med å lage en sang til utdrikningslaget. Lykken ble imidlertid kortvarig ettersom ekteskapet varte kjappe tre måneder. Nå er Haugom tilbake som noenlunde fast medlem av Horekoret.

– Alle i koret får plukke opp nedfallsfrukten fra bandet. Vi har ikke mulighet til å rekke over alle, forklarer Hoff.

I tillegg til å ha det gøy med gode venner, har Horebandet med kor også et fullstendig uselvisk motiv for å leie Rockefeller for en kveld.

– Overskuddet går til Tveita Fritidsklubb. Det var et sted vi hang mye da vi var yngre, forklarer Hoff.

Da Lokalavisen Groruddalen snakket med bandet lørdag, var rundt halvparten av billettene solgt ut.. Gjengen regner riktignok med å være utsolgt før de første gjestene går inn dørene på Rockefeller i kveld klokka 20.

– Vi solgte 80 prosent av billettene i dagene rett før, så vi er ikke bekymra. I tillegg har vi laget et nytt konsept for å lokke nye publikummere.

Partypakke

Hoff kan nemlig avsløre at om du har tenkt til å arrangere Horebandet-vorspiel, får du en partypack med på kjøpet. Denne inneholder både t-skjorter, cd, plakater og chips. Vertinnen (for gutta antar at de bare har kvinnelige fans) får i tillegg en gratis billett til arrangementet.

– Dette blir en kveld hvor alle skal ha det gøy. Det er ikke dagen for å stå rett opp og ned og seriøst vurdere innholdet i musikken. Men tar du med deg en venn, den rette innstillingen og bestiller noe godt å drikke på, vil dette bli en kveld du sent vil glemme, lover han

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.