*Nettavisen* Nyheter.

Grisevær for Travolta i Torshovparken

Travolta danset, Newton-John sang, og flere hundre publikummere jublet med da Soria Moria Kino viste klassikeren Grease på storskjerm i Torshovparken torsdag kveld.

TORSHOV: De eneste som glimret med sitt fravær var værgudene.

Vi hadde selvfølgelig håpet på penere vær, men folk må tåle litt regn når de får se Olivia Newton-John i trange bukser og John Travolta på sitt beste, sa markedskoordinator ved Soria Moria Kino, Rannveig Lie, like før filmen startet klokka ti.

Tradisjon?

Gratistilbudet markerte starten på Kulturslottet Soria Morias tiårs jubileum, og ble arrangert i samarbeid med Deichmanske bibliotek på Grünerløkka, som hadde bidratt med det tekniske utstyret.

Det er utrolig gøy å kunne gi beboerne i bydelen vår et slikt tilbud, og vi føler vi når mange med nettopp Grease. Det er en film som varmer både unge og gamle på en regntung dag som dette, sa Lie.

I forkant fryktet hun dårlig oppmøte på grunn av været, men kunne puste lettet ut da filmen startet. Da var gressbakken foran lerretet fylt av vennegjenger og kjærestepar som ville få meg seg det litt spesielle kulturarrangementet.

Det var veldig hyggelig at så mange ville komme i kveld. Vi håper vi kan lage en tradisjon av dette og tilby utekino et par ganger i året fremover, sa Lie da filmen gikk mot slutten.

Fornøyd publikum

Noen som utvilsomt ville satt pris på flere utekinoarrangementer er venninnene Karin Merete Gjetanger (28), Kari Malm (27) og Tonje Olsen (28). Allerede klokken åtte, to timer før filmen startet, hadde de rigget seg til med fluktstoler, paraplyer, tepper og vin på termos.

Gratis utekino i parken er et fantastisk tiltak, sa Karin Merete.

Det er mer sosialt enn vanlig kino, og utendørs blir det også mye bedre atmosfære, sa hun.

Spesielt i dag når filmen er Grease, la Kari til.
Da kan vi jo synge og danse med!

Og de ivrige jentene lot seg selvsagt ikke affisere av regnet:
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, lo Tonje og skålte med venninnene.

Trekløveret uttrykte også sterke ønsker om lignende arrangement i framtiden.
Tenk så hyggelig med julekino, for eksempel. Med gløgg og snø og kanskje en kjæreste å varme seg på, drømte Tonje.

Rannveig Lie utelukker ikke at akkurat det kan bli en realitet.
Vi har faktisk vært inne på tanken om å vise film i det fri i vinter, og en julefilm hadde jo vært ekstra hyggelig. Framtiden vil vise hva vi kan få til, avsluttet hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.