RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyafestivalen blir stadig mer miljøvennlig.Her representert ved miljøgeneral Linnea Svensson.
Øyafestivalen blir stadig mer miljøvennlig.Her representert ved miljøgeneral Linnea Svensson. Foto: ARKIVFOTO

Grønnere på Øyafestivalen

Visste du at Øyafestivalen har gitt navn til en egen eplesort for sitt miljøengasjement?

OSLO: Mens du har konsentrert deg om å rekke gjennom ølkøen før favoritten entrer scenen, har menneskene bak Øyafestivalen jobba beinhardt for at arrangementet skal være så miljøvennlig som mulig. 2010 ble et merkeår i den sammenheng.

LES OGSÅ: - Helt fantastisk Øyafestival

Grønt bytte

Ved å bytte ut dieselaggregat med faststrøm fra Hafslund, har Øyafestivalen redusert energiforbruket med 80 prosent, skriver de i en pressemelding. Dette er et av tiltakene som gjør Øyafestivalen grønnere enn noensinne. Denne uka mottok festivalen utmerkelsen The Greener Festival Award og ble gradert som «outstanding».

– Ved først å kartlegge hvor man kan oppnå gunstige miljøgevinster, og med gode samarbeid kan man med enkle grep få resultater som dette. Vi er veldig stolte av å samarbeide med Hafslund, som har vært med på å gjøre Øyafestivalen til en enda mer miljøansvarlig festival, sier miljøsjef ved Øyafestivalen Linnea Svensson.

LES OGSÅ: - Sola er miljøvennlig

Øya-eplet

Øyafestivalen har til og med fått en egen eplesort oppkalt etter seg; Øya-eplet. Epletreet ble plantet av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk tidligere i høst. Samtidig fikk Øyafestivalen den nasjonale hedersprisen for profilering av økologisk mat.

– Vi vil gjennom praktiske eksempler vise at det ganske enkelt kan la seg gjøre å forbruke og leve miljøansvarlig - enten om man er privatperson, en virksomhet eller en kulturarrangør. Vi håper at vårt arbeid kan inspirere flere til å ta i et tak, sier Svensson

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere