RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BLIR AMBASSADE: Tidemands gate 9. FOTO: ARKIV
BLIR AMBASSADE: Tidemands gate 9. FOTO: ARKIV

Grønt lys for ambassade

Både politiet og plan- og bygningskomiteen i Bydel Frogner gir grønt lys for irakisk ambassade i Tidemands gate 9.

Frogner: Ambassadeplanene har gitt grobunn for terrorfrykt blant enkelte politikere og naboer til murvillaen i Tidemands gate 9. Da saken var opp i Frogner Bydelsutvalg i februar, valgte man å utsette saken frem til politiet hadde foretatt en risikoanalyse for terror. Analysen som nå foreligger konkluderer med at terrorfaren liten.

Politiet understreker at enhver ambassade kan være et potensielt terrormål, men at man generelt vil ivareta sikkerheten til alle ambassader, og har sin oppmerksomhet kontinuerlig rette mot dette.

I andre sammenlignbare land ser man liten aktivitet fra autonome grupper rette mot irakiske ambassader, og etter politiets egen risiko- og sårbarhetsutredning, vil situasjonen heller ikke stille seg annerledes i Norge.

På bakgrunn av politiets konklusjon stiller en samlet plan- og bygningskomité i Bydel Frogner seg positiv til ambassadeplanene. Så lenge en ombygging fra bolig til ambassade følger byantikvarens bevaringsformål, gir BU-leder Hans Høegh Henrichsen (Frp) grønt lys.

Det er jo flere ambassader der fra før. Som den pakistanske og afganske. Og med tanke på politiets sikringstiltak, vil det beste være at de ligger så nært hverandre som mulig, og ikke ligger spredt rundt, mener Høegh Henrichsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere