RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bugatti har bestemt seg for å sette Galibier i produksjon. Den blir etter alt å dømme tidenes raskeste og mest luksuriøse bil med fire dører.
Bugatti har bestemt seg for å sette Galibier i produksjon. Den blir etter alt å dømme tidenes raskeste og mest luksuriøse bil med fire dører. Foto: Nick Dimbleby

Grønt lys for Bugatti Galibier

Tidenes mest vanvittige familiebil settes i produksjon.

Et konsept av Bugatti 16C Galibier ble vist frem for første gang i 2009, men finanskrise satte en effektiv stopper en mulig realisering.Timingen for tidenes mest vanvittige luksusbil var neppe riktig. 

Men nå når Aston Martin har lansert Rapide, Ferrari FF er utsolgt,  Porsche har stor suksess med Panamera og Lamborghini rasler med Estoque, har Bugatti funnet det riktig å gi Galibier grønt lys. Overfor carmagazine.co.uk bekrefter Bugatti-boss Wolfgang Durheimer at bilen skal bygges - og at en hybridversjon er inkludert i planene.

 bugatti

Tour de France-navn

Bilen får W16-motoren til Veyron - et åtteliters uhyre som utvikler 1001 hk (736 kW) ved 6000 omdreininger. W16-motoren i Veyron er oppgitt å ha et forbruk på litt over fire liter per mil ved bykøring, 2,4 liter ved blandet kjøring. CO2-utslippet varierer mellom 350-960 g/km. Ikke rart en hybridversjon gjøres tilgjengelig 

Galibier har fått navnet etter Tour de France' kanskje mest berømte fjellpassering, Col du Galibier.

bug

bugatti

bugatti

bugatti

bugatti

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere