RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grønt lys for Del de Luca


Markedssjef og en av grunderne bak Deli de Luca Kjeden, Tor Johansen, sammen med leder i Homansbyens Vel. Høegh.
Markedssjef og en av grunderne bak Deli de Luca Kjeden, Tor Johansen, sammen med leder i Homansbyens Vel. Høegh.
Det nye serveringsstedet til Deli de Luca i Bogstadveien 20, utløste heftig debatt av BU-politikere, naboer og Deli de Luca-gründere på BU møtet tirsdag.

SOLLI PLASS: Det var Deli de Lucas søknad om tillatelse for bruksendring fra forretningssted til serveringsstedi Bogstadveien 20 som var ga grobunn for den heftige debatten.

Selv om bruksendringen i realiteten ikke innebærer annet enn at Deli de Luca-butikken i Bogstadveien overtar den allerede eksisterende uteserveringen i arealet mot Hjelms gate, ble både politiske ideologier generelt og Bogstadveiens forretingsmiljø spesielt, heftig diskutert.

Er ikke Reitan-kjede!

Markedssjef og en av grunderne bak Deli de Luca Kjeden, Tor Johansen, var førstemann på talerstolen under den åpne halvtimen - diskusjonsforumet for politikere, næringsdrivende og beboere i bydelen.

Johansen snakket varmt om at servingsstedet ville tilby variert og eksotisk mat av høy kvalitet. Videre påpekte markedssjefen at Deli de Luca-kjeden var en liten kjede med kun en kiosk i Bogstadveien, som sammenlignet med Reitan-kjedens mange 7-eleven og Narvesen, var en nisjebutikk å regne.

Festtale

Lokalpatriot og leder av Majorstuen Vel, Svein Danielsen, tolket markedssjefens fremstilling som en festtale, og mente at det var pengehensyn som vinner fram og ikke naboenes meninger.

Det kan bli mye støy og forsøpling. Men de tenker kun på profitt og ikke på hva de 20 000 menneskene som bor her mener, forteller Danielsen.

Danielsens anførsler fikk langt på vei medholdt av BU-politikerne Erna Kalhbom (SV) og Bjørn Glomsrød (Ap). Sistnevnte mente at omfanget av kjede-butikker har nådd smertegrensen.

Jeg ønsker meg flere nisjebutikker som folk trenger, som skomaker og lignende.

Stort flertall

Men tross motstand var sympatisørene til Deli de Luca i stort flertall. Siden det drives uteservering på området i dag, mente Hans Høegh Henriksen (Frp) at det bare en snakk om en videreføring av eksisterende virksomhet med nye eiere. Solfrid Maria Kleppe (H) gikk så langt som å gi ros til Deli de Luca-kjeden.

Der er ikke så mange møteplasser for dem som bor i dette nærområdet, derfor ville et slikt serveringssted tilføre området noe nytt. Og jeg synes Deli de Luca tilbyr noe mer variert og spesielt i forhold til mange andre kiosk-kjeder, mener Kleppe.

Serveringsforslaget ble vedtatt mot fire stemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere