RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grønt mot innsyn


Skissen er utarbeidet av Landskapsarkitektene Bjørbekk & Lindheim og er ment som en illustrasjon av hvordan en buffersone ytterst på Sjursøya kan se ut.
Skissen er utarbeidet av Landskapsarkitektene Bjørbekk & Lindheim og er ment som en illustrasjon av hvordan en buffersone ytterst på Sjursøya kan se ut. Foto: Arkivfoto
I disse dager igangsettes arbeidet med utfylling av stein til et vegetasjonsområde på vestspissen av Sjursøya.

SJURSØYA: Området er planlagt å bli en buffersone som skal skjerme mot sjøen og for innsyn fra naboøyene til containerterminalen. Dette bufferområdet fylles nå opp med ren stein for å legge til rette for et slikt vegetasjonsområde.

I reguleringsplanen

Arbeidet som igangsettes er i tråd med Bystyrets Fjordbyvedtak 19. januar 2000 og i henhold til reguleringsplan godkjent i Bystyret i 2004. Området som skal utarbeides ligger på vestspissen av Sjursøya. Totalt skal det legges cirka 450 000 m3 masse i sjøen. Arealet av utfyllingsområdet i sjøen er cirka

15 000 m2.

Dette er utfylling til et fremtidig vegetasjonsområde - det ble jo vedtatt i reguleringsplanen i 2004 at en slik buffersone skal anlegges. Men det er tidkrevende arbeid, og det kommer nok til å ta noen år før grøntområdet står ferdig, litt avhengig av massetilgangen. Men sånn er det med anleggsvirksomhet, forklarer plan- og utbyggingssjef i Oslo Havn, Inger Margrethe Evensen.

Rene masser

Tiltakene gjennomføres i henhold til Forurensningsloven og Forurensningsforskriftene. Det er også gitt tillatelse etter Plan- og bygningsloven og Havne- og farvannsloven. Massene som benyttes til utfylling skal være rene masser som tilfredsstiller SFTs tilstandsklasse II for sedimenter, eller bedre. Massene vil i hovedsak komme fra tunnelanlegg og noe fra havneområdene, blant annet fra utgraving av rene steinmasser ved fergeterminalen på Vippetangen, stein fra sprengning av grunn i Frognerkilen og ren stein fra miljøoppryddingen i Oslo.

Grunnen til at vi anlegger et slikt vegetasjonsområdet, er at vi ønsker å minske innsynet for våre naboer inn til containerterminalen, forklarer Evensen. Endelig avklaring i forhold til buffersonen ytterst på Sjursøya kommer i behandlingen av reguleringsplanen som fortsatt ligger hos Plan - og bygningsetaten. De har meldt at planen kommer ut til høring senere i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere