Gå til sidens hovedinnhold

Grom lyd med iPhone og iPad

Her er de beste høyttalerne som du kan ta med deg over alt.

Disse apparatene passer for deg som vil flytte rundt på spilleren fra rom til rom, ta den med ut på altanen om sommeren eller rett og slett ha den med på reise. Et slikt apparatet må være kompakt, tåle en og annen smell og bør gjerne kunne kjøres på batteri.

Vi ba produsentene om høyttalere for hjemmebruk i prisklassen 1500–3000 kroner, og fikk et ganske variert utvalg (terningkast i parentes).

Briljant som stativ (4)

Hvis man vil ha en dokkingstasjon for å lade iPaden, se på film fra nattbordet eller vise matlagingsvideo på kjøkkenet, er Altec Lansing Octiv 450 aldeles briljant. Det er eksemplarisk lett å vinkle og vri skjermen til riktig posisjon. Dessverre er det dårlig med andre finesser eller tilkoblinger. Høyttalerne i den lille foten strekker ikke til for musikkopplevelser, men duger bra til videoavspilling.

Pris: 1200 kr

Klokkeradio med ressurser (5+)

Boston Acoustics Duo-i Plus kan ikke bestemme seg for om den er en klokkeradio eller et ordentlig anlegg. Apparatet er velbygget, og det spiller varmt og engasjerende. Funksjoner som vekking og innsovning antyder at det skal brukes på soverommet, men det er litt for stort for nattbordet. De gode lydressursene og muligheten for ekstra basshøyttalere gjør det faktisk mer passende som musikkanlegg i den lille leiligheten eller på studenthybelen.

Pris: 2800 kr

Festlig og praktisk UFO (4)

JBL On Stage IV har kul design, reisevennlig format og hyggelig lyd som rekker langt. Batteridrift er et stort pluss. Apparatet er lite og flatt, slik at det lett får plass i vesken og heller ikke tar opp for mye plass på kjøkkenbenken. Lyden er helt ok så lenge man hører på normale nivåer og ikke forventer seg en virkelig gyngende rockekonsert.

Pris: 1300 kr

Steintøff basstromme (5)

Skal man spille høyt og hardt, har det brutale beistet Kicker IK501 krefter så det holder. Man har øst på med større og verre basselementer enn i noe annet apparat i testen. Og så lenge man justerer nivåene, har man ikke bare kraft – men også kontroll. Apparatet duger aldeles utmerket for de fleste typer musikk. Men kanskje formen gjør at det passer bedre på gutterommet enn blant pyntegjenstandene i stuen?

Pris: 2100 kr

Bærbar kraftpakke (Beste kjøp)

Det batteridrevne apparatet Logitech s715i er et av de beste du kan ta med deg på reisen. Sammenlignet med mange andre bærbare apparater i denne størrelsen har det mer kraft og bassressurser. Det lyder også meget bra sammenlignet med mange stasjonære apparater i samme prisklasse, og det er ikke ille for en høyttaler som har batteridrift. Vi liker dessuten både utseendet og formatet, så denne putter vi gjerne i vesken når vi skal ut på piknik.

Pris: 1500 kr

Overdrevent kompakt (3)

Når ingeniørene forsøker å presse inn for mye i en liten eske, går det fort galt. Det er Panasonic SC-SP100 et eksempel på. Her har man prøvd å beseire fysikkens lover og tilby store bassressurser samtidig som apparatet er lite og nett. Men det låter helt enkelt ikke bra. Vi hadde vært fornøyd med mindre bass, om den bare hadde spilt rent på normalt volum.

Pris: 1000 kr

Mindre, men like bra (Best i test!)

Philips Fidelio DS8550, som er lillebror til DS9000, er mindre i størrelse, men imponerer like mye. Apparatet har ren design, smart format og uvanlig mange praktiske funksjoner. Når det dessuten er iPad-tilpasset, har en egen applikasjon for innstillinger og låter fantastisk, er vi solgt. Dette er et apparat som spiller det meste av musikk fengslende og underholdende.

Pris: 3500 kr

Høyttalere på veggen der (4)

Det er ikke lett å skape flate, veggholdte musikkapparater som ser bra ut og er enkle å bruke. Ennå vanskeligere er det å få dem til å låte bra. Men her har Pioneer lykkes over all forventning med Pioneer XW-NAW1. Apparatet har riktig nok ingen spesielle finesser, men her er det formatet som er viktig. Ypperlig for den som har behov for musikk, men dårlig med plass!

Pris: 1800 kr

Sober kvalitet (5)

Vil man ha et upretensiøst apparat både med hensyn til størrelse og design, er Sony RDP-XF100iP et utmerket valg. Det ser ikke særlig mye større ut enn en bordradio, og har faktisk også FM-radio innebygd. Man kan dessuten flytte det rundt takket være det ladbare batteriet. At et så lite apparat dessuten byr på en såpass stor og velbalansert lyd, gjør at vi gjerne anbefaler det til tross for en noe høy pris.

Pris: 2900 kr

Les hele denne testen på Lyd og Bilde

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen