Grønland basar tre år

Grønland basar feirer tre år lørdag. Her fra åpningen i 2006

Grønland basar feirer tre år lørdag. Her fra åpningen i 2006

Den 16. februar 2006 åpnet Grønland basar på Grønland. Senteret posisjonerte seg som det mest eksotiske senteret i Norge. Lørdag feirer de tre år.

 

Det var Olav Thon som åpnet basaren sammen med daværende inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen og senteret fikk en meget god mottagelse med fulle hus i tiden etter åpning.

På åpningsdagen samlet det seg over 300 personer i basarhallen selv om det snødde veldig ute og fremkommeligheten var dårlig.

- Senteret har på disse tre årene det har vært i drift gått fra å være en turistattraksjon med mange spennende flerkulturelle konsepter til å bli et bydelssenter for Grønland. Tilbudet var spennende, men omsetningen uteble hos mange av butikkene, forteller senterleder Hilde Frantzen.

Derfor gjorde Olav Thon Gruppen noen undersøkelser i målgruppen om hva man ønsket å finne av butikker i Grønland basar

- På bakgrunn av dette fikk vi mange nye konsepter som var butikker som solgte varer man hadde behov for i hverdagen. Vi fikk butikker som Vinmonopolet, Morris, Accessorize og Elkjøp.

Veien til "ditt nærsenter på Grønland" har tatt tre år. Grønland basar består nå av 18 butikker som passer godt til hverandre og som kan tilfredsstille den etterspørselen som målgruppen ønsker.

- Nå føler vi at vi har et tilbud som vår nærmiljø ønsker og som kan være med å stoppe handelslekkasjen til Oslo senterum og andre nærliggende områder.

Så på lørdag blir det tre års markering på Grønland basar.

- Da blir det musikk og liv, fantastiske tilbud ifra butikkene, det skal gis ut premier, det blir ansiktsmaling og ballonger for barna, sier senterkoordinato, Bjørn-Henning Ødegaard, til Østkantavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.