*Nettavisen* Nyheter.

Grønmo kan få beredskapssenter

Det er mange forslag til hva Grønmo-området kan brukes til. Nå kan politiets nye beredskapssenter havne her. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Grønmo kan danke ut Alna som tilholdssted for politiets nye beredskapssenter.

GRØNMO: Alna har lenge vært foretrukket plassering for politiets nye nasjonale beredskapssenter. Nå seiler Grønmo opp som et alternativ, i en utredning fra Politidirektoratet.

Politiets nye beredskapssenter skal huse blant annet Helikoptertjenesten, Beredskapstroppen, Bombegruppa og Krise- og gisselforhandlertjenesten. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) stiller seg positiv til Grønmo-forslaget i en pressemelding onsdag.

– Grønmoalternativet gir flere muligheter enn det er plass til på Alna, og er således et nytt og spennende alternativ som sammen med skisseprosjektet på Alna vil være grunnlag for regjeringens videre behandling.

Større tomt

Hovedargumentet for å velge Grønmo, er at det er plass til et større senter her enn på Alna. Planene for senteret på Alna er allerede kraftig forsinket på grunn av en misforståelse om forskjellen på brutto- og nettokvadratmeter. I tillegg har flere naboer uttalt seg skeptisk til politiets mulige storinnrykk.

Et nytt beredskapssenter må ha en viss størrelse, slik at de ulike enhetene som skal holde til der kan trene sammen og være i beredskap, med kort responstid. Det er også et mål å ha treningsmuligheter utendørs.

Ifølge Politiforum har det vært viktig med en plassering nær Oslo sentrum, ettersom både Beredskapstroppen og Hundetjenesten har sitt daglige virke der.

Grønmo ligger helt syd i Oslo, noen kilometer nærmere byen enn et tidligere lansert forslag om beredskapssenter på kommunegrensen mot Ski og Oppegård.

Et beredskapssenter på Grønmo vil ligge lenger unna sentrum enn på Alna, men veiforbindelsen til sentrum er god.

Fornøyd politidirektør

Politidirektør Odd Reidar Humlegård er tilfreds med at flere alternativer har vært oppe til vurdering. Nå ser han frem til den videre prosessen.

Gjennom denne siste utredningen har vi fått frem et godt alternativ for videre diskusjon om ambisjonsnivået for et beredskapssenter. Dette vil danne grunnlag for senere beslutning, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Tidligere er det lansert en rekke forslag om hva som skal gjøres med Grønmo. Området for den gamle søppelfyllingen er foreslått som både OL-arena, parkområde og tilbakeføring til marka.

Lokalpolitikere i samme bydel har også ønsket en ny politihøyskole velkommen til Mortensrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag