*Nettavisen* Nyheter.

Grønn stemme avgjør maktkampen

MAKTKAMP: Dagens bydelsutvalgsleder Torunn K. Husvik (t.v) og utfordrer Torill Fiskerstrand.

De Grønne har i disse dager en svært avgjørende stemme når det forhandles om posisjoner i bydelsutvalget på St. Hanshaugen.

BYDEL ST. HANSHAUGEN: Forhandlingen om bydelsutvalget på St. Hanshaugen trekker ut. Miljøpartiet de grønne (MDG) sitter på vippen og har rollen som jokeren, og er i disse dager i forhandlinger med både høyre- og venstresiden.

Del på Facebook

VALGRESULTATET I BYDELENE: DISSE SKAL STYRE HVERDAGEN DIN

Samarbeid en mulighet

– Vi sonderer de mulighetene vi har til rådighet, og ønsker ikke å utelukke noen alternativer, sier førstekandidat for MDG i bydel St. Hanshaugen, Sindre Buchanan.

Han sier det også kan bli mulig med valgteknisk samarbeid, slik som er tilfellet på Grünerløkka. Det innebærer at de ulike partiene etter forhandlinger fordeler de ulike posisjonene seg imellom, men ikke inngår en felles politisk plattform, men stemmer fra sak til sak.

Ordknappe politikere

Leder for bydelsutvalget de fire siste årene, Torunn Kanutte Husvik (AP), ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan forhandlingene går.

– Det eneste jeg kan si er at det er god tone mellom alle parter. Det pågår fortsatt forhandlinger, og ingenting er avklart, sier Husvik.

Etter forrige valg kuppet venstresiden alle lederposisjonene i bydelsutvalget og komiteene til høyresidens store forargelse. Høyres førstekandidat Torill Fiskerstrand forteller at Høyre på sin side ønsker å inkludere også opposisjonen.

LES OGSÅ: Torill Fiskerstrand: – Jeg kommer til å bli en bråkebøtte

– Vi ønsker oss først og fremst ledervervet, og er innstilt på å forhandle om alle andre de posisjonene, i tillegg til å gi noen av de til opposisjonen. Det er viktig å gjenspeile hele befolkningen i bydelen.

Ifølge Buchanan vil MDG bestemme seg i løpet av neste uke eller senest i staren av uken etter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.