*Nettavisen* Nyheter.

Grønne trafikanter

Mandag var skolestart for nesten 6.000 Oslobarn. Alle fikk grønne caps fra Trafikketaten. Capsen signaliserer at barna er "ferskinger" på skoleveien, og er et populært innslag denne aller første skoledagen.

Ullevål: - Like spennende hvert år, men vi har greid å få inn alle de 76 som søkte skolen vår i år. Det er vi veldig godt fornøyd med, kommenterte rektor Hanne Grønn Larsen før hun gjorde seg klar til å ta imot årets nye elever med en sang og utdeling av de grønne capsene vi er kjent med.
Trafikketaten er pådriver i Aksjon skolestart, et tverretatlig samarbeid for tryggere skolevei i Oslo.
I tillegg til utdeling av caps og informasjonstiltak, hadde Trafikketatens trafikkbetjenter ekstra fokus på veiledning og kontroll av parkering ved skoler disse første skoledagene. Politiet, Statens vegvesen og Samferdselsetaten er andre viktige aktører i aksjonen. Målet er å gjøre byens bilister oppmerksom på skolestart og dermed redusere faren for trafikkfarlige situasjoner.
- Vet ikke helt om jeg gleder meg til skolen eller ikke, sa ei spent Iben Iuel Hersoug, som stod og ventet på det aller første opprop, viste i lufta hvordan bokstaven "H" skrives og kunne fortelle at hun kunne alle bokstavene, ja, til og med "Ø".
- Klokka ble nærmere elleve i går før Iben sovnet, kunne pappa Kaare Hersoug informere.
Trafikketaten oppfordrer foreldre til å følge barna til skolen. Da får barna verdifull veiledning av voksne i trafikken og en aktiv start på dagen. Foreldre som ikke har anledning til å følge barna daglig, kan organisere følgevenngrupper i nabolaget.- Trafikksikker adferd må læres over tid, og læringen må skje der trafikken er, sier trafikkopplæringskonsulent Therese Stokker i Trafikketaten.
- Både foreldre og skole bør ta del i opplæringen, og det er flott at trafikkopplæring nå styrkes i skolen gjennom Kunnskapsløftet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.