Grønt lys for Lyn-klubbhuset

Lyns kommende klubbhus på Kringsjå. Illustrasjon: Stein Halvorsen AS Sivilarkitekter

Lyns kommende klubbhus på Kringsjå. Illustrasjon: Stein Halvorsen AS Sivilarkitekter Foto: Illustrasjon: Stein Halvorsen AS Sivilarkitekter

Lyn har manglet et hus for breddeidretten. Det etterlengtede samlingspunktet får byrådets støtte.

KRINGSJÅ: Garderobefasiliteter og samlingslokaler for Ski- og fotballklubben Lyn ved Kringsjå idrettspark har manglet i mange år. Lån av skolene i nærområdet har ikke vært optimalt for klubben, som ukentlig aktiviserer mange barn og unge.

I en skråning mellom to fotballbaner i idrettsparken er klubbhuset på i alt 1700 kvadratmeter BRA over to etasjer planlagt. En fin ferdigstillelse av parken, som også fikk bevilget ytterlige en kunstgressbane ved budsjettforliket i fjor høst, mener byrådet.

Området klubbhuset skal bygges i er regulert til friområde, men med underformål idrett, og etablering av klubbhus er dermed i tråd med områdets regulering, mener byrådet.

Tidligere innsigelser mot prosjektet har blant annet gått på tilkjøring og parkering. Byrådet ser det ikke som sannsynlig at klubbhuset vil trekke mye mer trafikk enn området allerede gjør i dag. Innkjøring vil dermed bli den samme som til SiOs parkeringsanlegg i Olav M. Troviks vei. Kjøring til selve anlegget vil bli begrenset til et minimum (nødkjøring etc.). Atkomstveien vil dessuten bli stengt med bom, noe som mangler i dag.

Prosjektet er kritisert for at deler av bygget ligger innenfor et område med biologisk mangfold. Friluftsetaten og Oslo- og omland Friluftsråd krever at bygget trekkes ut av hundremetersonen fra Sognsvannsbekken. Huset er planlagt 50 meter fra bekken. Fordi det er lagt frem erstatningsarealer i nærheten, og fordi Plan- og bygningsetaten ikke anser at videreutvikling av idrettsparken vil medføre inngrep eller forringelse av kvaliteten i bekken, godkjenner byrådet planene. Forslaget må vedtas av bystyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.