*Nettavisen* Nyheter.

Grønt lys for nye boliger

UTBYGGING: Åsen nord for Enebakkveien på Klemetsrud er i ferd med å få et nytt preg. Her kommer stadig nye hus. Foto: Arne Vidar Jenssen

– Vi må tåle at det blir en utvikling på det gamle Klemetsrud.

KLEMETSRUD: Det sa Tarald Bech (Frp) i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand sist torsdag. Han gikk på talerstolen i forbindelse med nok et byggeprosjekt nord for Enebakkveien – nærmere bestemt Enebakkveien 446.

Del på Facebook

Nye byggeplaner

Det er lagt frem byggeplaner for denne tomten vest for gamle Heimen. En relativt smal tomt i skrånende terreng. Her er det søkt om å få bygge terrasserte boliger.

Hele åsen østover fra Klemetsrud skole til Heimen og SeOp er i støpeskjeen.

Tjernlia har på få år blitt helt ny. Lenger øst er det bygget, Heimen er blitt bolig og det gamle huset nedenfor det som brant for mange år siden, er erstattet med et nytt hus.

Og nå kommer altså terrassert bebyggelse på tomten Enebakkveien 446.

Støy

Administrasjonen hadde først vært noe negativ til denne byggingen. Det ble pekt på at eiendommen vil være belemret med mye støy fra den stadig mer trafikkerte Enebakkveien.

Men det mente Bech ikke var noe argument som kan stoppe boligutviklingen.

– Når Gjersrud/Stensrud bygges ut, må Enebakkveien legges i tunnel med tilknytning til E6 på Åsland. Da blir dagens Enebakkveien en lokalvei.

Og han får følge av eldrerådet i bydelen som, etter forslag fra sin leder Torbjørn Hansen, sier at om man ikke får bygge på den nå aktuelle tomten, vil det bety at det heller ikke kan bygges flere boliger langs Enebakkveien.

Vedtak

Vedtaket i byggesaken for Enebakkveien 446 blir derfor at lokalpolitikerne sier ja, men at det må tas hensyn til støy og annen helsefare.

Og BU ber om at det redegjøres for hvordan planforslaget forholder seg til omgivelsene, eksisterende bebyggelse og landskapstrekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.