*Nettavisen* Nyheter.

«Grønt lys for syklisme på Sagene»

I 20 år har planene om utbygging av et hovedsykkelveinett i Oslo ligget i skuffene til Oslos byråder. I Sagene SV er vi lei av å vente på utdaterte utbyggingsplaner. Behovet for sykkelveier har ikke blitt mindre siden disse planene ble vedtatt første gang i 1990.

Både Vogstgate på Torshov og Stavangergata på Bjølsen er trafikkerte gater som også brukes hyppig av syklister på vei ned i sentrum eller av syklende studenter på vei til Blindern. I Stavangergata har vi to store barnehager med flere hundre barn som leveres og hentes hver dag. Likevel er det ingen tilrettelegging for syklister langs disse rutene.

Sagene SV vil ha en grønnere, triveligere og renere bydel. Får og få til det trenger vi blant annet flere syklister og mindre biltrafikk, og da trenger vi et byråd som er villig til å prioritere bygging av sykkelveier i bydelen vår. Det har ikke Høyre/Frp-byrådet vist at de er villige til.

Byen vår vokser og det blir et stadig økende press på veinettet og kollektivtilbudet i byen vår. Uanset hvor mange veier vi bygger vil det ikke kunne ta av for biltrafikken i rushen siden flere felter og bredere veier bare generere flere biler. Vi trenger en større satsing på kollektivtrafikk, men noen av trafikantene kan med fordel flyttes over på sykkelveier. Det gir både bedre folkehelse, bedre luftkvalitet, et triveligere bymiljø og ikke minst lavere utslipp av klimagasser. Det må føles både trygt og enkelt å bruke sykkelen i stedenfor bilen og da kreves det trygge sykkelveier og forståelig veimerking og skilting for både biler, syklister og gående.

Det burde ikke være for vanskelig å hente litt lærdom fra byer som Trondheim eller København om hvordan man prioriterer og legger til rette for syklisme. Byen vår trenger et byråd som tar både folkehelse, miljø- og klimautfordringer på alvor og har større ambisjoner enn å trenere 20 år gamle vedtatte planer. Ved kommune- og bydelsvalget skal vi ta byen tilbake og gi grønt lys for syklisme på Sagene.

Ingvild Reymert

5. kandidat i Oslo SV og Sagene SV-medlem

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.