*Nettavisen* Nyheter.

Grøntplanen i BU

Leder av MPS-komitéen Ivar Christiansen (Ap).

BU har behandlet plan- og bygningsetatens grøntplan-prosjekt, og bydelsutvalget har mange innspill.

Nordre Aker: Byrådet har gitt plan- og bygningsetaten i oppdrag å lage en oppdatert plan for å bevare og videreutvikle byens grønnstruktur en revisjon av Grøntplan for Oslo av 1993.

Bent Gether-Rønning (H) og Ivar Christiansen (Ap) fikk fullmakt fra bydelsutvalget (BU) i forrige møte, til å lage et omforent vedtak som planinnspill.

Vil sikre turveidrag

Blant annet vil BU sikre gjennomgående, grønne turveidrag som binder marka til sentrum også grønn rute gjennom bydelen.

Flere grøntområder og grøntdrag som ikke er spesifikt nevnt, f.eks. Damefallet og Havnajordet, må også tas med i oversikten for Nordre Aker også områder beskrevet i tidligere mulighetsplan fra bydel Grefsen-Kjelsås, sier Christiansen (Ap).

Berg, Nydalen og Sogn

Vi ønsker også at større private grøntområder rundt institusjoner og lignende som har betydning for å opprettholde et generelt grønt preg, for eksempel Berg gård, skal omtales i grøntplanen.

Nydalens disponible tomter er også nevnt i BU-vedtaket, blant annet ønsker BU at Sandakervieien 113-119 også må disponeres til grønt, ikke bare utbygging.

Turveier langs Akerselva må ferdigstilles og eventuelt legges om for å sikre et sammenhengende, grønt turveidrag i minst mulig kontakt med biltrafikk og parkering, sier Christiansen.
I tillegg er kolonihagene Sogn og Solvang inkludert i bydelens innspill. BU ber om at grøntplanen også tar med en vurdering om hvordan byøkologisk tenkning kan prege arealbruken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag