*Nettavisen* Nyheter.

Grorud: Bedre enn sitt rykte?

Trives på Grorud: Ungdomsrådsleder Christopher Bacolod Wiik mener mangfoldet av kulturer og stiler er en av de tingene som gjør Grorud til et kult sted å bo. Foto: Foto: Didrik Linnerud Arnesen

Christopher Bacolod Wiik, (17) fra Grorud mener at mediene bare fokuserer på det negative som skjer og ønsker å få frem det positive med bydelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Feil bilde: Fahrrukh Shazad Rana er fra Grorud, men har gått på Handelsgym. Folk må oppleve Grorud selv, mener han. Foto: Foto: Didrik Linnerud Arnesen

Klikk på bildet for å forstørre.

Ungdomsrådsleder: Christopher Bacolod Wiik. Foto: Foto: Didrik Linnerud Arnesen

GRORUD: Oslo består av 15 bydeler. En av disse er Grorud med 42,3 % innvandrere (IMDI).

LES OGSÅ: Møt dittOslos nye Ungdomsredaksjon

Alle er velkomne

– Alle på Grorud blir godtatt uansett kultur, farge eller bakgrunn, uttaler Christopher Bacolod Wiik.

Han er født og oppvokst på Grorud – en opplevelse han ikke ville vært foruten. Han er leder i ungdomsrådet i bydelen, og er opptatt av å få frem det beste med Grorud.

– Jeg vil ikke at noen skal være redde for å besøke Grorud, her er alle velkommen, sier Christopher.

Grorud er et sted hvor det bor folk med forskjellige hudfarger, folk fra forskjellige kulturer og folk med forskjellige stiler. Det er nettopp dette som er så kult. Det å bli kjent med andre kulturer enn den du selv er vant til er spennende, forteller Christopher med et smil om munnen.

– Grorud må oppleves

Farrukh Shahzad Rana er en bekjent av Christopher. Han er født og oppvokst i de massive høyblokkene på Grorud.

Farrukh mener at Grorud er bedre enn sitt rykte.

– Ja, alle som ikke har opplevd Grorud burde ta turen. Folk må oppleve Grorud med eget syn, og ikke ha et inntrykk av det de hører om i media, forteller Farrukh.

Farrukh har høye ambisjoner og startet på Oslo handelsgymnasium etter ungdomsskolen, en skole som er kjent for en å ha få innvandrere. Han føler at han er blitt tatt godt imot og respektert for den han er.

Lavere kriminalitet

Christopher mener at mange har fordommer mot å reise til Grorud. Dette mener Christopher er medias feil.

– Det er ikke mye vold og kriminalitet på Grorud. Men om det først skjer noe som er vold eller gjengrelatert, blir det satt et veldig stort fokus på av media. Hvis du sammenlikner kriminalitet på Grorud i forhold til andre «ghettoer» rundt om i Europa, så er det store kontraster. Christopher mener også at media er med på å svekke ryktet til Grorud, noe han synes er veldig trist.

Ifølge stasjonssjef Espen Aas ved Stovner politikammer er kriminaliteten blitt mindre, til tross for flere innvandrere.

– De som bor i Groruddalen har blitt snillere! Ungdomskullene har blitt større og kriminaliteten mindre, sier Espen Aas til VG.

På nettsidene til Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, står det at forskning viser at beboere i Groruddalen trives godt. Nesten åtte av ti synes naboforhold og sosiale forhold i nærmiljøet er gode. De opplever ikke mer kriminalitet i nærmiljøet sammenliknet med resten av Oslo.

Christopher mener at han gjennom oppveksten på Grorud han har lært seg å respektere andre mennesker, noe som han mener er en viktig egenskap her i livet.

Les mer fra dittOslos ungdomsredaksjon her!

Se også nettvideoserien RussXpress med Tinus.

– Sparing fra tidlig alder er gull verdt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag