Grorud enkelt videre i cupen

Jonas Tekle, Christer Jensen og Benjamin Gledtisch feirer Groruds 1-0 scoring mot Lokomotiv Oslo. Senere skulle det bli mye mer å feire for de gule.

Jonas Tekle, Christer Jensen og Benjamin Gledtisch feirer Groruds 1-0 scoring mot Lokomotiv Oslo. Senere skulle det bli mye mer å feire for de gule. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Et forsiktig Grorud-lag ledet bare 1-0 til pause over Lokomotiv Oslo. Men etter pause var forhåndsfavorittene ustoppelige.

Emil Viddal får headet en Lokomotiv Oslo-corner inn foran mål, men verken kaptein Roy-Inge Brandal eller noen lagkamerater klarte å få ballen videre mot mål. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

GRORUD: Det var 2. divisjon mot 3. divisjon, da Grorud tok imot Lokomotiv Oslo i første cuprunde torsdag. Bortelaget har aldri før kommet til de ordinære rundene av cupen, men Grorud gikk ikke i undervurderingsfella av den grunn.

Hjemmelaget tok kommandoen fra start, og selv om de ikke skapte mange sjanser, foregikk det meste av spillet på Lokomotiv Oslos banehalvdel.

Først midtveis i omgangen skjedde det noe av betydning, da Groruds Christer Jensen plukket opp ballen i returrommet etter en corner. Han vendte bort en mann og sendte av gårde et skudd, som endte i nettmaskene via en spiller fra bortelaget.

Forsiktig avslutning

Grorud fortsatte å ha initiativet i kampen også etter 1-0, men det sprutet på ingen måte av angrepsfotballen til hjemmelaget, og det var fremdeles langt mellom sjansene på kunstgresset på Grorud.

Hjemmelagets trener Rolf Teigen påpeker etter kampen at tempoet i førsteomgangen ble veldig lavt.

– Vi kontrollerer litt mye etter ledelsen, så vi blir til slutt litt passive, sier Teigen.

Etter hvert fikk Lokomotiv Oslo også mer ro med ballen, og bortelaget fikk til mer spill. Det gikk riktignok ikke helt på skinner for «Loket», så det ble ikke farligere enn et par langskudd som suste utenfor. Dermed ebbet omgangen ut med 1-0 til laget som kom på fjerdeplass i sin avdeling i 2. divisjon i fjor.

Mer bestemt

Etter pause var det mer fart i Grorud. De kulkledde virket bestemte, og det tok bare tre minutter før Kevin Mankowitz økte ledelsen til 2-0. Etter fint Grorud-spill, satte han ballen i hjørnet bak Lokomotiv-keeper Dag Marcus Nesse.

Bortelaget forsøkte å svare, ved å flytte opp mange spillere på en dødball bare minuttet etter. Men det skulle straffe seg. Grorud contret, og storscorer Jonas Tekle satte inn 3-0. Dermed var kampen i realiteten punktert fem minutter etter pause.

– I første omgang begynte vi etter hvert å spille på deres premisser. I pausen ble vi enige om å sette opp tempoet, styre kampen og vise at det er divisjonsforskjell på lagene, sier Tekle til dittOslo.no etter kampen.

To kjappe igjen

Midtveis i omgangen scoret Grorud igjen to kjappe mål. Jens Grønhaug avsluttet en ny contring til 4-0, før Henning Bunæs headet inn 5-0 etter et frispark. Jonas Tekle plusset på kontoen med to nye mål i sluttminuttene, slik at han stoppet på tre og Grorud på 7-0.

Spissen scoret to mål i tirsdagens 3-4-tap mot Brann 2, og med dagens trippel, er han allerede oppe i fem mål på to kamper. Men Tekle har ingen enkel oppskrift på målteften.

– Det er bare knallhard jobbing for å score målene, sier en fornøyd Grorud-spiss.

Håper på Vålerenga

Fornøyd er også trener Rolf Teigen, etter at laget hans hevet seg i andre omgang. Det var et mål for omgangen å ha et tydeligere fokus på å score mål, og det syntes.

– Vi er mer direkte og rett fram i andre omgang og spiller på våre styrker, sier Teigen.

I neste runde ser han gjerne at Grorud får hjemmekamp mot et stort navn.

– Hvis vi får hjemmekamp, hadde det vært moro med for eksempel Vålerenga. De er jo veldig populære i Groruddalen, så da kunne vi laget stor stemning her, sier treneren.

Men før den tid fortsetter sesongen i 2. divisjon. Søndag venter bortekamp mot Førde, og Jonas Tekle melder om en revansjesugen Grorud-gjeng etter tapet for Brann 2 i serieåpningen.

– Der er det nye muligheter, mot et lag som også tapte i serieåpningen. Nå skal vi krige og ta tre poeng, sier Tekle.

Les også: Kåffa ute av NM – kollapset totalt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.