*Nettavisen* Nyheter.

Grorud: Fortsatt ledige plasser

119 barn står på venteliste for barnehageplass i bydel Grorud. Omtrent som forventet, ifølge barnehagekonsulent Svein Evdsten.

Grorud: Til tross for at bydelen har opprettet flere nye barnehageplasser, er det fortsatt over 100 barn på venteliste. Ifølge barnehagekonsulent Svein Evdsten svarer det til forventningene.
Det at prisene for en plass i barnehage har gått ned har nok bidratt til å øke søkermassen, mener han. Dessuten er det flere plasser tilgjengelig og dermed har barnefamiliene større sjanse til å få plass.
Det er nok flere som øyner en mulighet til å sikre seg en barnehageplass som tidligere ikke ville søkt engang, fortsetter han.

Fortsatt ledig

Selv om det er over 100 barn på venteliste i bydel Grorud er det fortsatt ledige barnehageplasser tilgjengelig.
Det er fortsatt ledige korttidsplasser i Grei barnehage og i Humlebakken på Romsås. Så dersom man belager seg på litt reisevei er det fortsatt mulig å få en barnehageplass, opplyser Evdsten. Mange av søkerne over tre år som står på venteliste har kun søkt på en eller to barnehager.
Dersom disse hadde søkt på flere barnehager, og ikke bare den eller de som ligger absolutt nærmest, kunne nok mange fått plass likevel, fortsetter han. Hver søker kan føre opp inntil sju valg i prioritert rekkefølge.

Lettest på Romsås

Det er også relativt ulik dekningsgrad innenfor de ulike områdene i bydelen. Blant annet har Romsås, som tidligere var en egen bydel, full barnehagedekning og mer til.
Det er et veldig godt barnehagetilbud på Romsås, der får alltid alle plass. Også søkere fra andre områder er det plass til her, sier Evdsten. Absolutt vanskeligst er det å få plass på Flaen eller Nordtvet.
Det har vist seg at det er de to områdene færrest søkere får plass, fortsetter han. Årsaken er at det ikke finnes så mange barnehager i området.

Bygger tre nye

Svein Evdsten er jevnt over godt fornøyd med barnehagetallene i bydel Grorud. Han spår full barnehagedekning til neste år. Grunnen til det er at bydelen er i sving med tre store barnehageprosjekter som hver seg vil gi 80 nye barnehageplasser.
Vi har fått mange flere søkere enn tidligere og prisen er en grunn til det. Nå har vi tatt dekning for mer enn det vi har behov for i dag, og derfor er jeg relativt sikker på at vi skal klare å tilby en plass til alle som ønsker det til neste høst, sier Evdsten. De tre nye barnehagene kommer alle i Ammerudområdet. Ved Ammerudlia barnehage er allerede arbeidet med å sette opp midlertidige paviljonger i gang. Deretter skal eksisterende barnehagebygg rives og det skal bygges et nytt. Etter planen skal barnehagen være ferdig i juli 2008. Ved Ammerudenga barnehage skal det settes opp et nytt bygg i tillegg til det eksiterende, mens det kommer en splitter ny barnehage som etter all sannsynlighet vil få navnet Lillomarka barnehage.
Jeg er veldig fornøyd. Det er tre spennende bygg og de vil lette barnehagebehovet i bydelen betraktelig, sier Evdsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag