*Nettavisen* Nyheter.

Grorud i vannmannens tegn

Vinnerforslaget med sine miniskyskrapere for stor boligtetthet og spennende løsninger for mange åpne rom.

Miniskyskrapere ragende mot haugskyene på himmelen. Boliger og åpne rom som knyttes sammen med vann. Vann som samles opp og resirkuleres. Framtidens sentrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vann og is: . Arkitekten ser for seg muligheten til å få på plass blant annet skøytebane og andre islagte vannspeil vinterstid.

GRORUD: Tyske Sabine Müller sammen med arkitektstudenter fra Spania og Chile stakk av med seieren i konkurranse om å forme framtidens sentrumsområde på Grorud.

Politisk vilje

Kommunal og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa sto for prisutdelingen i Norsk Design og Arkitektursenter sist onsdag.

Både hun og byutviklingskomiteens leder Ola Elvestuen var stolt over og veldig fornøyd med vinnerforslaget.

De ga også tydelig signal om at det er politisk vilje til å realisere forslaget.

Jeg er litt stolt over at noen ser oss utenfra. Byen kan endres ved å tenke nytt, og det ligger en forpliktelse i disse forslagene til å sette de ut i livet, sa Ola Elvestuen.

Vann

Vinnerforslaget viser gode løsninger for det offentlige rom og interessante konsepter for håndtering av regnvann.

Dette var vel ikke det forslaget som jeg i utgangspunktet likte best. Etter å ha gått gjennom det i dag, synes jeg det er spennende og spenstig. Ikke minst med vannressursene som skal gjenbrukes til alt fra vaskeri og oppvarming, til skøyteis på vinterstid, sier BU-leder Anders Ørnø Røberg-Larsen.

Ambisiøst

Prosjektet omfatter kultur, næring og boliger. Det viser et helhetlig grep for området som også inkluderer buss og T-bane.

Dette er et miljømessig ambisiøst prosjekt. Ikke minst med ideen å bruke oppsamlet regnvann i det offentlige rom, sier Morten Ednes arkitekt i Plan og bygningsetaten.

Han legger til at forslaget fokuserer på høy tetthet som er viktig for en bærekraftig utvikling av forsteder. Han mener dette vil gi Grorud et positivt løft.

Se forslaget i sin helhet på nettsidene til Oslo kommune.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.