Grorud øker mest i Oslo

LIVET PÅ SOLSIDEN: I vår oversikt kan du sjekke prisnivået på boliger i ditt nærområde. Her i Dagmarbakken på Grorud har boligeierne sett sine verdier svulme i 2012.

LIVET PÅ SOLSIDEN: I vår oversikt kan du sjekke prisnivået på boliger i ditt nærområde. Her i Dagmarbakken på Grorud har boligeierne sett sine verdier svulme i 2012. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Partner Haleem Wahid i Postbanken Eiendomsmegling mener boligmarkedet i hele Groruddalen er undervurdert. Han venter enda høyere priser.

GRORUDDALEN: Boligprisene fortsatte sin eventyrferd og økte 0,9 prosent på landsbasis (korrigert for sesongvariasjoner) i foregående måned.

EKSPERT: Haleem Wahid i Postbanken Eiendomsmegling.

Boligeiere i Oslo er ikke som andre boligeiere: De så sin papirformue øke enda mer. Bare Nordre Aker og Frogner øker litt mindre enn landsgjennomsnittet, med plusser på henholdsvis 0,7 og 0,8 prosent.

Les mer: Jerngrep mot vold i bomiljøet

Høyest oppgang

I Bydel Grorud øker boligprisene mest. Der er oppgangen på 2,1 prosent. Deretter følger bydelene Alna, Østensjø og Nordstrand med 1,5 prosent.

Partner Haleem Wahid i Postbanken Eiendomsmegling forteller om et boligmarked som koker av kjøpelyst.

– Det er brennhett, sier han.

- Jeg selger 99 prosent av alle boligene «mine» i løpet av syv dager. Det er køer på visningene og prisene som oppnås er svært gode, forteller han.

Høyere

Meglerprofilen gjentar det han tidligere har sagt til Lokalavisen Groruddalen: Markedet er undervurdert.

– Så prisene skal enda høyere?

– Det er ingen grunn til at de ikke skal det. Nær sagt alle vil bo i byen, og Groruddalen er nære sentrum med gode kollektivløsninger, sier han.

Oppgangen i kvadratmeterprisen i både Bydel Grorud og Bydel Alna er på åtte prosent det siste året. Tilsvarende for Bydel Stovner og Bydel Bjerke er syv prosent.

Les mer: Hvordan skal vi få plass til alle i Oslo?Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.