Grorud skal bli enda bedre i år

25 av 28 spillere i Grorud er fra Groruddalen. Både toppscorer Jonas Tekle (nummer to fra venstre) og trener Rolf Teigen fremhever kollektivet som en styrke i laget.

25 av 28 spillere i Grorud er fra Groruddalen. Både toppscorer Jonas Tekle (nummer to fra venstre) og trener Rolf Teigen fremhever kollektivet som en styrke i laget. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Trener Rolf Teigen håper Groruddalens beste fotballag skal bli enda litt bedre i 2014-sesongen.

Grorud-trener Rolf Teigen leter etter løsninger sammen med spillerne. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

GRORUD: Teigens gulkledde mannskap er inne i sin tredje sesong i 2. divisjon, og laget har dermed etablert seg som Groruddalens beste fotballag. Nå håper Teigen å bygge videre på fjerdeplassen laget fikk i fjor.

– Plasseringen var bra, men poengmessig er det små marginer som gjør at vi ikke får en litt annen plass, sier Teigen, vel vitende om at det var kortere vei til nedrykksstreken enn tabelltoppen i fjorårets jevne 2.-divisjonsavdeling.

I 2014 håper treneren at Grorud kan bli enda litt jevnere og bedre. Da bør det holde til en ny plassering i toppen.

– Klarer vi å holde et stabilt høyt nivå, vil vi slåss på samme nivå som i fjor, sier Rolf Teigen.

Intervjuer før sesongstart: Dette tenker trenerne om neste års 2. divisjon

God lagånd

Laget hans startet sesongen med å rote bort en 2–0-ledelse og tape 3–4 for Branns reserver. Siden da har det blitt seire mot Lokomotiv Oslo i cupen og Førde i serien. Spydspiss Jonas Tekle har allerede notert seg for seks scoringer, men selv trekker han heller fram fellesskapet.

– Siden i fjor er vi alle blitt ett år eldre, og vi har mer erfaring og er blitt mer samkjørt. Jeg synes vi er sterkere som gruppe, sier Tekle.

Han betegner laget som en samlet enhet og trekker fram lagånden som den største styrken.

– Vi har mye guts og en vilje til å bli bedre, sier Tekle.

Sterkere gruppe

Trener Teigen er langt på vei enig med sin toppscorer. Noen spillere har forsvunnet, og noen flere har kommet inn, men Grorud-stallen er ikke veldig ulik fjorårets.

– Vi har beholdt mange, pluss at vi har fått inn noen friske gutter. Totalt mener jeg vi vil stå sterkere gjennom en hel sesong, sier Teigen.

Han tror likevel laget vil svinge litt i prestasjonene.

– Ulike spillere har ujevn rytme i formutviklingen, så vi vil nok ikke ha maks kvalitet hele veien, forklarer Rolf Teigen.

I cupkampen mot Lokomotiv Oslo forrige uke angrep Grorud målrettet med tempo og finesse etter pause, da 1–0 halvveis ble til 7–0 til slutt.

– Der er vi mer direkte og spiller på det vi er gode på, kommenterer treneren.

Lokal identitet

Teigen fremhever at i tillegg til en klar identitet på hva de skal være gode på ute på banen, dyrker klubben også en lokal identitet. 25 av 28 spillere i stallen er fra Groruddalen.

– Vi har mange unge spillere jeg håper vil sette farge på Groruddalen fremover, sier Teigen.

Og lokal forankring trengs, for Grorud er ikke klubben med mest ressurser.

– Vi er en liten klubb, med få, men flotte mennesker. Det må vi forvalte best mulig, sier Rolf Teigen.

Les alle våre saker fra 2. divisjon i fotball her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.