Grorud slo ut Hønefoss

Grorud-spillerne jubler for scoring i første cuprunde. Nå er klubben fra Groruddalen klare for tredje runde.

Grorud-spillerne jubler for scoring i første cuprunde. Nå er klubben fra Groruddalen klare for tredje runde. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Groruds fotballherrer sto for en liten cupbombe da de slo ut 1.-divisjonslaget Hønefoss av cupen onsdag.

HØNEFOSS: Grorud har hatt en god sesongåpning i 2. divisjon, men laget til Rolf Teigen var likevel solide underdogs i cupens andre runde på Hønefoss onsdag.

Men Grorud lot seg ikke stoppe av det. Allerede etter 12 minutter raget Henning Bunæs høyest i feltet etter en corner og headet inn 1-0 til de gule fra Groruddalen.

Les om årets Grorud-lag: Grorud skal bli enda bedre i år

Skudd ble pasning

Ledelsen holdt til drøye timen var spilt på AKA Arena. Da dukket Morten Hæstad opp og utliknet til 1-1.

I en slik situasjon får gjerne det antatt beste laget en energiinnsprøyting, men Hønefoss klarte ikke å bygge videre på scoringen. I stedet var det Grorud som scoret vinnermålet tre minutter før slutt.

Et frispark fra høyrekanten endte opp i beina til Preben Mankowitz. Hans avslutning var dårlig, men ble i stedet en pasning til Akinsola Akinyemi, som satte inn 2-1.

Storkamp på Grorud?

Dermed er Grorud klare for tredje runde i cupen. Og da kan det fort bli fotballfest på Grorud. Etter 7-0-seieren mot Lokomotiv Oslo i første runde, uttalte Rolf Teigen at han gjerne ønsket seg hjemmekamp mot Vålerenga.

– De er jo veldig populære i Groruddalen, så da kunne vi laget stor stemning her, sa treneren til dittOslo den gang.

Bortekamp mot Hønefoss var med andre ord et godt stykke unna drømmetrekning, men med tirsdagens seier, lever drømmen for Teigen og Grorud.

Les live-referat fra kampen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.