RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groruddalen får millionstøtte til ungdommen

Bydelene Alna, Stovner og Grorud har mottatt mer enn fem millioner kroner for å forkjempe fattigdom og aktivisere ungdommen.

Groruddalen: Det er helt stålende at bydelen kan ha en mulighet til å hjelpe og gjøre mer enn det vi har anledning til gjennom budsjettrammene, sier bydelsdirektør i Bydel Grorud Torild Lien Utvik. Bydelen er en del av en Oslo-satsning, hvor syv bydeler blir prioriterte. Med 1.460.000 kroner kan Bydel Grorud fiansiere mange tiltak.
Vi komme til å ha en omfattende satsning på ferietilbud for barn som ikke har råd til det, forteller Utvik.
To bevilgninger
Midlene blir formidlet sentralt gjennom Barne- og familiedepartementet, og til sammen 34 millioner kroner er fordelt til bysamfunn i hele Norge. Av disse er 17 millioner øremerket ungdomstiltak i storybymiljøer, og 15,5 millioner går til unge som er berørt av fattigdomsproblemer.
For Grorud er dette midler som kommer godt med, og med et økende øst-vest skille i Oslo er det blitt satt fokus på flere østlige og sentrumsbydeler.
Dette fokuserer jo på Oslo som den delte byen, sier Utvik, og fortsetter:
Det har vært veldig stor interesse for midlene. Det ligger en del sosioøkonomiske data her som viser at det er en del som har det vanskelig økonomisk, og da kan disse midlene hjelpe, forteller hun.
Disse midlene er ikke ment for dagligdagsbruk, men for å sysselsette ungdom som ellers ikke ville hatt mulighet til å delta på idrettsaktiviteter eller sommerferier. Bydelen jobber med barnevernet, sosialkontoret og skolene for å kunne føre en målrettet fordeling til de som trenger det mest.
Vi fordeler det slikt at ikke noen få får mye, men at mange får noe, sier Sidsel Krakeli, avdelingssjef for barn og unge i Bydel Grorud, som legger til at Bydelen tar i betraktning hvor stor søkermassen er før de fordeler for å sørge for at de fleste får noe støtte.
Ferietiltak
Mesteparten av pengene går til ferietiltak, og øremerket noe av disse midlene er bydelens sommertilbud og samarbeidet med bydelen idrettslag. Et solid tilbud for de unge i sommerfeiren håper Utvik og Krakeli kan hindre at ungdommen drar inn til sentrum.
Mange foreldre jobber om sommeren og da går de unge hjemme alene. Sommerferien har vist seg å være en debuttid for ungdom til å dra inn til byen, og vi håper at vi kan bruke disse midlene til forebyggende arbeide, sier Utvik.
Nå skal bydelen snakke med sine samarbeidspartnere før midlene blir fordelt, og Utvik tar sikte på at alt er klart i løpet av mai.
Vi hadde ikke klart å ha et slikt tilbud uten disse midlene, understreker Krakeli.
Bydel Alna 2.110.000 kroner, mens Stovner får 4.460.000 i storbymidler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere