Groruddalen i forvandling

Prosjektleder i Bydel Bjerkes områdeløft Lars Grasmo (til høyre) orienterte byråd Bård Folke Fredriksen og kommunens toppledere om utfordringene på Sletteløkka under rundturen fredag ettermiddag.

Prosjektleder i Bydel Bjerkes områdeløft Lars Grasmo (til høyre) orienterte byråd Bård Folke Fredriksen og kommunens toppledere om utfordringene på Sletteløkka under rundturen fredag ettermiddag. Foto: Alle foto: Anita L. Hanken.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) tok med kommunens toppledere på rundtur i Groruddalen.

Byråd Bård Folke Fredriksen og bydelsdirektør i Bjerke Kari-Anne Mathisen på Veitvet senter.

Terje Nordeide i Vann- og avløpsetaten, Bård Folke Fredriksen og Ole-Jørgen Pettersen.

GRORUDDALEN: Fredag la følget ut på busstur gjennom de fire bydelene. Hensikten var å se utfordringene og utviklingen i lys av Groruddalssatsingen, eller «byreparasjonen», som byråden selv kalte det.

SE ALLE BILDENE FRA TUREN HER!

Turen skulle også fremme samarbeidet mellom etater og bydeler.

– Tiden for ansvarsfraskrivelse er over! proklamerte byråden.

– Ikke helvetes forgård

– Vi skal gjøre det attraktivt å leve og bo i Groruddalen. Dette er ikke helvetes forgård, slik enkelte liker å framstille det. Når 128 000 mennesker har valgt å bosette seg her, må det ha noen kvaliteter vi andre kanskje ikke har sett ennå, innledet byråden.

Fra Rådhuset gikk turen oppover Trondheimsveien, forbi Bjerkedalen park og med første stoppested Solparken på Sletteløkka.

– Vi håper innbyggerne vil bruke parkene, slik at de kan bli gledelige og livlige steder, sa bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Lars Grasmo orienterte om utfordringene ved en stadig økende befolkning i området.

– Støyskjerming fra Trondheimsveien er kanskje det aller viktigste å få på plass nå, sa han.

Fysiske og sosiale tiltak

Byråden mener Groruddalen har et bedre utgangspunkt enn andre byer når det gjelder å gjøre drabantbyene attraktive, fordi boligmassen i større grad eies av befolkningen selv.

– Fysiske tiltak som parker og sykkelveier er svært viktig, men det henger også sammen med sosiale tiltak som språkopplæring og økt sysselsetting. Vi trenger begge deler, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Folke Fredriksen er også opptatt av at ungdommen ikke skal falle ut av skolen.

– Blant andre Hellerud videregående skole har vært flinke på dette området, sier han.

Neste stopp var Veitvetsenteret. Her fikk politikerne en orientering om Stikk-innom-kontoret. Dialog med befolkningen, norskkurs, oppstart av nye aktiviteter og kultur som integreringsprosjekt var viktige stikkord.

Optimisme

Turen gikk videre til Grorudparken, Leirfossen og Hølaløkka, nok et område i forvandling, som skal stå ferdig allerede i høst.

Bydel Stovner viste fram Linjeparken og Motorsenteret/ skateparken på Haugenstua. Her ble utfordringer knyttet til arealutviklingen trukket fram.

– Det er uheldig å ikke få en avklaring på Fossumdiagonalen. Slik det er nå, blir alle utviklingsplaner stoppet av Statens vegvesen, sa prosjektleder for Bydel Stovners områdeløft Signe Høeg.

Turen ble avsluttet på Furuset, hvor bydelsdirektør Erik Kjeldstadli trakk fram ny barneskole, nytt sykehjem, utbygging av kjøpesenteret, oppussing av borettslagene og Verdensparken som grobunn for optimisme.

– Mye kan skje innen 2016, og vi har en engasjert befolkning, sa han.

– Mangfoldig og aktiv

Byråd Bård Folke Fredriksen var full av inntrykk etter turen.

– Jeg har sett at vi har kommet bedre i gang enn kritikerne har hevdet. Vi har ikke bare planer, men har realisert de første skrittene. Alle virksomheter jobber på tvers, og dermed utnytter vi ressursene bedre, sa han.

Han mente også at boligmassene stort sett var godt vedlikeholdt.

– Så skal vi rydde opp i de grå områdene. De som snakker om forslumming kjenner ikke Groruddalen. Det er en mangfoldig og aktiv dal, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag