RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groruddalen minst fornøyd i Oslo

I publikums- og brukerundersøkelsen foretatt for Oslo kommune er bydelene i Oslo vest mest fornøyd med tilværelsen. Groruddalen scorer lavest, men mer enn halvparten er fortsatt tilfreds med bydelen sin.

Groruddalen: Generelt sett er Osloinnbyggerne en tilfreds gjeng. 75 prosent sier de liker seg i Oslo, viser en ny undersøkelse gjort av analyseselskapet MMI Univervo for Oslo kommune. Skillene oppstår når trivsel i hver bydel er målt, da framstår beboerne i de vestlige bydelen som mye mer fornøyde enn i Oslo øst.
Vest er best
I Alna bydel er bare 62 prosent i høy grad fornøyd med området sitt, sammenlignet med 89 prosent i Bydel Nordre Aker som er den mest fornøyde bydelen i Oslo. Dette er nestlavest i Oslo, med bare Søndre Nordstrand under med 59 prosent.
Dette kan se dårligere ut enn det egentlig er. Bare tre prosent direkte mistrives i nærmiljøet sitt i Alna, som er samme andelen som i Nordre Aker. I Bydel Stovner mistrives fem prosent av innbyggerne i området, men til gjengjeld er 66 prosent veldig fornøyd med bydelen.
De fire bydelen i Groruddalen har mange av de samme bekymringene og tiltak de er fornøyde med. Flere er kollektivtransporttilbudet er for dårlig, mens tilbudet for barn og unge får mer positiv respons i undersøkelsen. Tilrettelagt tilgang for syklister og fotgjengere er også noe Groruddølingene er fornøyd med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere