Groruddalens nye hockeyhåp

Alt for Norge: Olai Sveine Johannesen (venstre), Magnus Hoff og John Nicolay Næsgaard ga alt for Norge i kampen mot Storbritannia og satser på å rykke opp til A-VM.

Alt for Norge: Olai Sveine Johannesen (venstre), Magnus Hoff og John Nicolay Næsgaard ga alt for Norge i kampen mot Storbritannia og satser på å rykke opp til A-VM. Foto: Foto: Thomas Granerød

I disse dager deltar det norske U20-landslaget i VM i Tyskland - og med på laget finner vi tre groruddøler.

Banens beste: Magnus Hoff jubler for sin andre scoring mot Storbritannia og ble også fortjent kåret til banens beste spiller.

Garmisch-Partenkirchen,Tyskland: Norge har som klart mål å rykke opp til det gode selskap blant verdens beste U20-lag, men da må laget først klare å vinne mesterskapet i Tyskland.

Tre lokale helter

Med på laget finner vi tre spillere fra Groruddalen, nemlig Magnus Hoff (VIF Hockey), John Nicolay Næsgaard (VIF Hockey) og Olai Sveine Johannesen (Lørenskog IK).

Førstnevnte Hoff fikk en kjempestart på turneringen da Norge slo Storbritannia 5-2 i åpningskampen søndag.

Unge lovende Hoff noterte seg for to scoringer og ble i tillegg høyst fortjent utnevnt til kampens beste spiller.

– Fantastisk morsomt at vi vant den første kampen vår, selv om vi fikk en treg start og lå bakpå med 0-2 for Storbritannia. Men, vi ga aldri opp og midtveis ut i den første perioden hadde vi hentet opp britene - og derfra og kampen ut førte vi det hele kontrollert i havn, smiler Norges bestemann til Lokalavisen Groruddalen.

Som en drøm

For Hoff er det naturligvis spesielt å ikle seg den norske trøya - selv uttrykte han seg slik ovenfor avisens utsendte;

– Det å få muligheten til å representere landet sitt er utrolig stort, ja som en drøm faktisk. I tillegg er det veldig morsomt å få være en del av et slikt landslag med så mange dyktige spillere, fortsetter Hoff.

– Hva synes du om selve Garmisch-Partenkirchen da Hoff?

– Det er en utrolig fin by. I tillegg er vi blitt innkvartert på et kjempeflott hotell med god mat og mere til. Nå er resten opp til oss spillerne å levere resultater - og det skal vi klare, vi skal rykke opp til A-VM, avslutter Hoff.

En stor ære

Også for John Nicolay Næsgaard og Olai Sveine Johannesen er det spesielt å få kunne delta i et verdensmesterskap.

– Det er naturlignok kjempestort for oss å spille i VM, rett og slett en stor ære, forteller Næsgaard mens Johannesen nikker samtykkende med;

– Veldig stort ja, nesten litt uvirkelig det hele, bekrefter Johannesen.

Disse to gutta spilte også upåklagelig mot Storbritannia, men innser at laget må løfte seg en del hakk dersom det store uttalte målet om opprykk skal nås.

– Vi startet fryktelig dårlig og lå bakpå med 0-2 for en motstander vi på forhånd anså som den enkleste. Vi klarte allikevel å samle oss og til slutt vinne ganske så komfortabelt - og det er en god følelse vi tar med oss videre i mesterskapet, avslutter Næsgaard ovenfor Lokalavisen Groruddalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.